Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Havutçu'nun işi kolay değil

Beşiktaş yeni kadrosuyla bu sezon üç kulvarda ne yapar?
Aslına baktığımızda Beşiktaş geçen senenin ikinci yarısı itibarı ile kadro genişliğine sahip bir takımdı. O dönemde yeni sezonda farkı, alacağı yabancılarla değil bulacağı Türk oyuncularla yapacağını söylemiştik. Bana göre gerekli takviyeler yapıldı. Mühim olan artık bu kadroyu doğru yönetebilme ve verimli kullanmak olmalı.

Guti geçen sezon devamlı sorun çıkardı. Bu yıl da kampa geç katıldı. İspanyol futbolcu Beşiktaş için iyi bir kaptan mı?
Kaptanlığı tartışılabilir ama geçen sene verimli olduğunu söyleyebilmek çok zor. Bu yaşlardaki oyunculardan verim alabilmek onların futbola bakışıyla da çok ilgili. Burada kilit nokta, futbola daha çok para kazanmak için mi, daha çok futbol oynamak için mi devam ediyorlar. Guti bu sorunun cevabını bu sezon sergileyeceği performansla verecektir. Ben İspanyol futbolcunun sezon içinde devamlılık sağlayacağı konusunda inançlı değilim. Tayfur Havutçu'nun başarılı olma şansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konu Beşiktaş kamuoyunda da çok tartışıldı ve hala daha tartışılıyor. Tayfur hocanın belki de erken diyebileceğimiz bu sınavının zorlu ve çetin geçeceği kesin. Bu açıdan baktığımızda Tayfur hocanın yönetmek ve oynatmak açısından işi hiç de kolay değil.

Geleceğin yıldızı olarak nitelendirilen Muhammed Demirci bu sene A takım kadrosunda yer almalı mı?
Tabii ki her takım böylesine genç ve yetenekli oyuncuları bularak onlarla oynamak istiyor ama böyle oyuncuların yeterlilikleri ancak sezon başlayınca belirlenecektir. Muhammed yeteneğiyle sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da piyasası olabilecek bir isim. Hepimiz Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak hedefi ve hayalindeyiz ama şu ana kadar hiç Süper Lig'de oynamamış olması gibi bir handikap da mevcut.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA