Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

1-0 başlayan maç

Bu kış şartlarında gerçekten güzel zeminlerde oynatabiliyoruz maçları. Böylesi statlar çok önemli. (Biraz da zemin güzel olsa)
Dün akşamki oyunda genç orta sahasıyla 'tempolu oynayıp oyuna önde basacağım' anlayışı vardı Kayseri'nin. Onların da hesap edemediği bir şekilde daha 1. dakika dolmadan golü buldular. Oyunun böyle başlaması durumu farklı kılacaktı. Önde dengeli oynamayı düşünen Beşiktaş, mecburen farklı bir yapıda oynamaya başladı. Kayserispor ise skor avantajını yakaladıktan sonra 20 dakikalık bölümü aynı tempo ve anlayışta oynayabildi.
Beşiktaş'ta olmayan şeyler neydi diye baktığımızda, orta saha organizasyonunu bir türlü istenilen şekilde kotaramıyor... Özellikle Quaresma ve Simao kanat oynadıkları zaman, orta sahayı hemen geçip topu onlarla buluşturma düşüncesi oluşuyor ister istemez oyuncuların kafasında. Pozisyon üretme planını buna göre şekillendiriyorlar. Ama hücum organizasyonunu istediğiniz mesafede oluşturamadığınız zaman bu onların etki alanını kısıtlıyor. Özellikle Quaresma'nın fizik kalite olarak da hazır olmadığını düşündüğümüzde ondan faydalanabilmek çok zorlaşıyor. Quaresma'yı etkili kılabilmek için ona bire birler oluşturmak zorundasınız.

PEKTEMEK FARK YARATAMADI
Mustafa Pektemek'e gelince... 11'de başladığı oyunlar (ki bunlar denge oyunlarıdır) fark yaratamıyor Pektemek. Sonradan girdiği maçlarda daha etkili olmasının sebebi bence bu.
İkinci yarıda 11'e 10 avantajını hissettiremedi Kayserispor. Rakibine karşı +1 oynamasına göre değil, 1-0 önde oynamanın avantajıyla oynadı. Bu da kendi yarı alanlarında daha fazla beklemek demekti. Ama böylesi bir oyunun kontratak ayağını oluşturamazsanız pozisyon bulmakta zorlanıyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA