Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEHMET TEZKAN

Kargaşada gürültüye gidenler teknik liseliler

Cuma hutbesi, konu trafik kazaları.. Laf dönüp dolaşıp imam-hatibe geliyor.. İmam, 'Sabrediyoruz' diyor.. Haksızlığa uğradıklarını söylüyor..
'Canilerle, teröristlerle uğraşacaklarına bizim çocuklarla uğraşıyorlar' diye lastikli bir laf ederek hutbeyi kapatıyor..
İmam dikkatli bir konuşma yapıyor ama sonuçta cuma hutbesi siyasi bir içerik kazanıyor..
Kıbrıs'taki referandum öncesi müftülere, imamlara 'camilerde hayır kampanyası yapın' diye çağrı yapan Emin Çölaşan'ın tutumu ne kadar yanlış ise..
Bu imamın da yaptığı o kadar yanlış..
Kıbrıs'ın da, imam- hatiplilerin kat sayı sorununun da tartışılacağı yer cami değil..
Konuşmayalım, tartışmayalım demiyorum.. Doğru platformların dışına çıkmayalım.. Tasarının genel liselerde okuyanlara haksızlık yaptığını düşünüyorum.. Meslek liselerinde okuyanların mağdur olmadığını savunuyorum..
Çünkü, bu okulların varlık nedeni üniversiteye öğrenci yetiştirmek değil ki.. Teknik eleman ihtiyacını karşılamak..
Bir yığın ders eksiği olan meslek liseleri ile genel liseleri aynı seviyeye getirirseniz, o okulların ne anlamı kalır ki?
Öğrenci ders eksiğine rağmen ÖSS sınavına nasıl hazırlanacak? Dersanelere giderek mi?
Yasa, dersane düzenini teşvik etmiyor mu?
Her yer dersane oldu? Öğrenciler okuldan çok dersaneye gidiyor.. Madem öyle, bütün liseleri kaldırın yerine dersaneleri koyun olsun bitsin..
Peki halen yürürlükte olan sistemde haksızlığa uğrayanlar yok mu?
Var..
Teknik liseliler.. Esas mağdur onlar..
Bir baba mail göndermiş.. Diyor ki: 'Meslek liselilerin mağdur olmadığını söylüyorsun.. Oğlum beş yıl okuyarak Anadolu Teknik Lisesi Elektronik bölümünü bitirdi.. Şu an sadece dört yıllık fakülte olarak elektronik öğretmenliği bölümünü seçebiliyor.'
Baba haklı..
Ben sadece meslek liseliler mağdur değil dedim.. Teknik liselileri kastetmedim.. Teknik lise ile meslek lisesi arasında çok fark var.. Teknik lise mezunu olan bir genç, hem meslek lisesi öğrencisi kadar teknik, hem de lise öğrencisi kadar genel bilgiye sahiptir.. Bu amaçla İngilizce hazırlık hariç bir yıl fazla okuyorlar..
Ama meslek liselilerle aynı potaya sokuluyor, aynı katsayı uygulanıyor..
Asıl haksızlığa uğrayan onlar.. Mağdur olan onlar..
Kat sayı düzeltilecekse sadece teknik liselerinki düzeltilmeli..
Bu benim iyi bildiğim bir konu.. Ben de aynı yollardan geçtim.. Maçka Teknik Lisesi Elektronik bölümü mezunuyum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA