Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Korkmaz'ın hatası

Trabzon'daki maçın stresli ve gergin olacağı belliydi. Uluslararası deneyimi yüksek oyunculardan kurulu Galatasaray, Hamburg yorgunu olmasına rağmen sinir katsayısı yüksek maçı rahat oynadı. Geriye düştükten sonra kalitesini sahaya yansıtıp öne geçti. Ama skoru koruyamadı. Tecrübeli oyunculardan kurulu Galatasaray, Trabzon'da teknik heyetinin tecrübesizliğinden, maçı okuyamamasından ve çabuk karar verememesinden üç puanı kaçırdı.
Bülent Korkmaz'ın, Cevat Güler'in suflörlüğünde yaptığı değişiklikler fiyaskoydu. Mehmet Güven'in yerine maç eksiği olan Hasan'ın girmesi yanlış ve gereksizdi. Mehmet sağdan akıllı bindirmeler yapıyordu ve yorulmamıştı. Sahada dökülen Ümit varken, Trabzon savunmasını hallaç pamuğu gibi atan, bir gole imza koyup bir de asist yapan, iyi oynayan, iyi çalışan Baros'u çıkarması büyük hataydı. Ama asıl gaf 10 dakika "Sakatım; beni çıkarın" diye bağıran Arda'yı oyunda tutmaktı. Kulübeden kimsenin aklına Arda'yı "Yat yere! Oyun dursun. Çıkaralım" diye uyarmak da mı gelmedi?

KUTLAMAYA CEZA YOK MU?
Ben Lincoln'un Hamburg'da oyundan çıkarken yaptıklarını doğru bulmuyorum. Ceza verilmesine de karşı değilim. Ama disiplin gösterisi yapacaksan futbolcuyu Trabzon'a getirmeyeceksin. Eğer getiriyorsan kulübeye almayacaksın . Skor 2-1 olmuş, Trabzon kontrolsüz ve şuursuz bir içimde üzerine geliyor, göbekte derin boşluklar veriyordu. Son 10 dakikada koyacaksın Lincoln'u, top tutacak, rakibin çok adamla üzerine gelmesini engelleyecek. Futbolda ödül kadar ceza da var. Ama zamanını ve ortamını bileceksin. Çünkü futbolda öfkeye ve inat etmeye yer yok.
Hakem Yunus Yıldırım maçın tansiyonunu kaldıramadı. Art niyetli olmadı ama kafası rahat değildi. Song'un Baros'a kırmızı kartlık faulünü atladı. Baros'un golü öncesi Alanzinho'ya faul vardı. Yaser'in hareketine kırmızı verdin diyelim; Arda'nın bacağını deleni niye atamıyorsun? Hakemlerimiz, sahadaki futbolcuların sağlıklarının kendilerine emanet edildiğini öğrenebilecek mi?
Futbol Federasyonu'na da bir sorum var: Bir sezon boyunca Trabzon'da sahaya kutlama adına atılan yabancı maddeler ve duran maçlar hakkında bugüne kadar ne gibi bir yaptırım uyguladınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA