Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Devşirmeye son!

Fransa ile evinde oynuyorduk ama tribün gücü bizdeydi. Sadece Lyon ve etrafından değil, Paris'ten bile ay-yıldızlı bayrağını, eşini, çocuğunu alıp Gerland Stadı'na koşmuştu gurbetçiler. Avrupa'da böyle bir güce sahip olmak büyük avantaj. Güçlü bir Milli Takım'la, iddialı kulüp takımlarıyla Avrupa'da oynayacağımız her maçta bu gücü tribünlerde göreceğiz. Ancak bu gücün kontrolden çıktığında vereceği zararların bedelini ağır ödeyebiliriz. Çünkü gurbetçiler hep kazanan taraf olmak istiyor, kaybedince kontrolü kaybediyor.
Son 10 yılda dünya futboluna damgasını vuran Fransa ile 5 yıl sonra hazırlık maçı oynamak Türkiye'nin ve futbolumuzun tercih edildiğini gösterir.
Futbolda sistemler maç kazanmaz ama taktikler ve stratejiler önemlidir. Hücum futbolunun öncüsü Fransa'ya karşı ayağa yerden pas yaparak oynamak doğru bir stratejiydi. Topun bizde kalmasını istiyorduk ve hücuma bodoslama çıkmıyorduk. Çünkü Fransa'nın topu kullanan ayakları ve hızlı hücum yapabilen oyuncuları bizden fazlaydı. Özellikle Arsenalli sağ bek Sagna'nın bindirmeleri etkili oluyordu. Millilerimiz, Benzema, Anelka ve Malouda'dan hızlı hücum yememek için geniş alan bırakmıyor, savunmayı takım halinde yapıyordu. Arda iki kişinin markajında kenarda etkisiz kalıyor, içeri girip top kullandığında verimli oluyordu. Atletik oyunculardan kurulu Fransa, çabuk alan daralttığından rakip kaleye topu taşımakta ve hücum etmekte zorlanıyorduk.

VOLKAN HATALIYDI
Benzema
'nın penaltı golünden önce (Volkan'ın çıkması hataydı. Çünkü İbrahim'i yanılttı, kafayla topu vermesini engelledi) ilk yarının en net pozisyonunu Arda ile yakaladık. Tuncay'ın akıl dolu pasını Arda'nın boş kale yerine dışarı vurması şaşırtıcıydı. 10 kişi kaldıktan sonra da millilerimiz çok dirençliydi; zaman zaman Fransa'nın üzerine cesaretle gitti. Mücadeleden kopmadık, savunmaya çekilmedik. Volkan müthiş oynadı. Milli Takım sayısal olarak eksilmeseydi kaybetmezdi ve daha keyifli bir maç olurdu.
Hazırlık maçları hariç Milli Takım'ın her maç değişik 11 ile oynamasına çözüm üretemiyoruz. Bunun nedeni sakatlıklar. Fransa'da her yerin iki adamı var. Biz, Gökhan Gönül'ün, Hamit'in, Servet'in yerlerini devşirme oyuncularla doldurmaya çalışıyoruz. Bu sorunu artık çözmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA