Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Caner neden bozuluyor?

Galatasaray takım olarak birlikte oynama alışkanlığını kaybetmenin sancılarını yaşıyor. Sahadaki oyuncular birbirlerini tamamlayamadıkları için aşırı pas hatası yapıyor. Elano, Arda, Balta... Keita dışında topu kullanacak teknik becerisi yüksek oyuncu olmaması Galatasaray'ın ayağa isabetli pas kullanmasını ve hücuma isabetli pas yaparak organize çıkmasını engelledi.
Futbolda iyi oynamanın yanında doğru oynamak çok önemlidir. Reyes, Forlan, Aguero ve Simao gibi yaratıcı ve teknik becerisi yüksek oyunculara sahip Atletico takım olarak çok uyumlu. En önemlisi nasıl pozisyon alacaklarını biliyorlar ve ayağa isabetli pası iyi oynuyorlar. Atletico'nun ritmini bozacak hamleleri Galatasaraylı oyuncular doğru pozisyon alamadıkları için bozamadılar. Rijkaard, "Her oyuncu maçta sorumluluğunu bilerek ve neticeyi gözeterek oynamalıdır" demişti. Caner bu söze örnektir. Reyes'in frikikten attığı gol öncesi Caner'in verdiği yanlış pastan sonra panikle yaptığı faul gereksizdi. Caner'in çıkarken Rijkaard'a yönelik tepkisi yanlıştı. Caner'in ruh hali Türk futbolcusuyla Avrupalı'nın mantalite farkıdır. Avrupalı hata yaptığında bozulmuyor, Türk oyuncu ise dağılıyor. Gerçi golde Franco'nun da hatası vardı. Gole kadar Arda ile iki pozisyon üreten Galatasaray oyunun temposunu yükseltmeden oynuyordu. Gol sonrası Galatasaraylı oyuncular görerek ve bilerek basit oynamak yerine, bireyselliğe kaçıp riskli oynamayı tercih edince Atletico'nun pozisyon üretmesine davetiye çıkarıldı. Özellikle Servet ve Topal yüksek pas hatasıyla oynadı. Galatasaraylı oyuncular kenarlardan yaptıkları yüksek ortalarda Atletico savunmasından dönen "Ribaunt" türü topların hiçbirini alamadı. Galatasaray ritmi bozuk olsa da ilk yarı Sarp'ın aceleciliği ve Keita'nın sıfırdan kaleye vurmayı düşünmemesi yüzünden iki pozisyonu harcadı.

UEFA CEZA VERMELİ
İkinci yarı Galatasaray daha disiplinli oynayarak, takım savunmasını daha iyi yaparak ve pozisyon alma konusunda daha dikkatli olarak oynamaya başlayınca Atletico'yu frenledi ve oyuna ağırlığını koydu. Galatasaray hücuma organize paslarla çıkmaya başladı. Bu toparlanış sonucu Keita, Balta'nın arka direğe kestiği topu ağlara plaseledi ve turun kapısını açtı. Elano Keita ve özellikle Arda çok çalıştı.
NOT: Atletico taraftarı Reyes'in golünden sonra "Türkiye Avrupa değil" gibi ırkçı bir tezahürat yaptı. UEFA'nın bunu cezalandırması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA