Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Duyguların isyanı

Hagi, Galatasaray'a hoca olarak ilk geldiğinde futbolculara oyun felsefesini şöyle açıklamıştı: "Onbir kişi ofans, on bir kişi savunma yapacağız. Fazla pas yapın, korkmayın top yorulmaz. Topu koşturmasını iyi bilin. Maç boyu birbirinizle ileşitiminizi koparmayın. Yardımlaşarak oynayın. Kaleyi gördüğünüzde mutlaka şut atın." Galatasaray takım olarak Fenerbahçe'ye karşı bu anlayışla oynadı. Her oyuncu tekmeye kafa soktu, korkmadı. Fenerbahçe'nin üzerine yeri geldi cesaretle gitti. Yardımlaşma ve oyun içi iletişim üst düzeydeydi. Çok beğendiğim bir söz şöyle der: "İnsanların öncelikle duygularını harekete geçirmedikçe onları koyduğunuz hedefe inandıramazsınız. Kalp, beyinden önce gelir.." Hagi'nin ve Tugay'ın elinde sihirli değnek yoktu. Yapabilecekleri tek şey futbolcuların duygularını hereket geçirmekti. Galatasaray bu duygular içinde kalpten oynadı, rakibin kaliteli kadrosundan korkmadan ve son 10 yılda alınan yenilgilerin baskısından kafaca arınmış olarak oynadı. Hagi'nin taktiğine göre; önde yapılan baskı Lugano ve Yobo'nun ileri çıkmasını engelledi. Sarı-kırmızılılar orta saha düellosunu hiç kaybetmedi, kanatları akıllı kapatıp Dia'ın ve Stoch'un öldürücü deparlarına fazla izin vermedi. İlk yarıda sahanın her yerine basan Galatasaraylı oyuncular buldukları pozisyonda kaleci Volkan'ı geçemedi. Kaleci Volkan derbiye tam konsantreydi ve hiç hata yapmadı.

4.2'LİK ORANA DA CEVAP
Galatasaraylı futbolcuların kişilikli mücadelesinde, kamuoyunun yarattığı "Fark olur" düşüncesi ile İddaa'da Galatasaray'ın galibiyetine verilen "4.2"lik değer itici güç oldu. Rijkaard belki kariyerli bir hocaydı ama heyecanı bitmiş, futbolcularla iletişimi koparmıştı. Hagi, Elano, Servet, Pino gibi oyuncuları "Ben size güveniyorum" diye sahaya sürdü. Bu oyuncular da mesajı doğru almış olacaklar ki; istekli ve mücadele gücü yüksek bir oyun sergiledi. Pino, Lugano-Yobo'nun arasına etkili deparlar yaptı. Elano her topu olumlu kullandı. Ayhan-Sarp ikilisi mücadeleden kopmadı. Sabri bek oynadığı süreçte Stoch'u başarıyla kontrol etti. Neil de, Niang ile iyi boğuştu. Confucius, "Bir amacın başarı limitini, insanın kendi inancı belirler" der. G.Saray'ın da Kadıköy'deki 10 yıllık sürece "Dur" diyen futbol isyanı, futbolcuların aşağılanmaya karşı gösterdikleri inanç ve duygu tepkisidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA