Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Teşekkürler!

Camiaları büyüten kültürleridir. Taraftarları coşturan, renklere olan aşklarını büyüten ve kulüp sevgisini büyük kitlelere dönüştüren güç takımların yaşattığı başarılardır. Statları "Futbol Mabedi" yapan yaşanan ve tarihe altın harflerle yazılan büyük zaferlerdir. Galatasaray camiası ve cefakar taraftarları Avrupa'da kazanılan büyük başarılara Ali Sami Yen'de tanık olmuştur. Galatasaray taraftarı 1990'da oynanan yarı finalden sonra Avrupa'da kupa kazanmanın hayal olmadığını anlamış ve şu tarihi sloganı üretmişti:
"Kimin var böyle şanlı tarihi.. Kim oynadı yarı finali.. Okan'la, Hakan'la, süper taraftarınla Cim-Bom final yakışır sana.."
G.Saray inandığı başarıyı 2000'de yaşadı, UEFA ve Süper Kupa'nın kazanılışına tanık oldu. Bu başarılar Ali Sami Yen'in ruhunu taşıdığı ve adını verdiği statta yaşandı. 46 yıldaki başarılarda imzası olan tüm başkan, yönetici, futbolcu ve taraftarlara teşekkür ediyorum.
Orson Welles'in, "Geçmişin önünde şapkamızı çıkarıp eğilelim. Geleceğin karşısında yeni başarılar için kollarımızı sıvayalım" sözü Aslantepe'ye geçerken herkesin kulaklarına küpe olsun.
Maça gelince; Beypazarı önünde Galatasaray'ın yaşadığı oyunsal ve taktiksel travma ile fiziksel olarak yetersiz kalışının baş sorumlusu Hagi'dir. Neden mi?
1- Hagi futbolculuğunda mükemmel bir profesyoneldi. Florya'da kola içmeyi, okey oynamayı yasaklayan Hagi'nin Antalya kampından sonra maçtan bir gün önce takımı Antalya'dan getirip izin vermesi hataydı. Galatasaray maç günü gelse bile fiziksel travma yaşamazdı.
2- Beypazarı'nın 10-1 oynayacağı belliydi. Maça Aydın-Arda-Pino gibi kanat oyuncularıyla santrfor olmadan başlamak hataydı. Yapılan ortaları rakip savunma kolay karşıladı.
3- Culio ile başlamamak hataydı. Sabri varken, Serkan sağbek oynamaz. Sabri kanat bindirmelerinde her zaman etkili olur, gerektiğinde şut atar. Serkan her topu geriye oynadı.

HER RAKİP BÖYLE OLMAZ
Yenilgiden dönüş nasıl oldu? İkinci yarı santrfor kimlikli Kazım oyuna girdi, Pino sağa geçti, Arda içeri girdi, Culio-İnsua ikilisi solda akıl birlikteliği kurdu. Bu değişim Galatasaray'ın pozisyon üretmesini sağladı. Hagi'nin bunu baştan düşünmesi gerekirdi. Hagi, "Ben yaptım oldu" gibi fantezilere artık bir son vermeli. Çünkü her rakip Beypazarı gibi olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA