Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bileti kesilmeli

Ligin 23. haftasında 11. yenilgisini alan ve eksi 5 averaja sahip olan Galatasaray tarihinin en kötü dönemini yaşıyor, Başkan Adnan Polat ve elinde kalan yöneticiler seyrediyor. Bu utanç tablosunun bedelini birileri ödemeli.. Burnundan kıl aldırmayan Hagi'nin hocalığına bakınca ve kalan 11 haftayı düşünürsek Galatasaray unutulmayacak bir rezalet yaşayabilir..
Eğer Başkan Adnan Polat iddia ettiği gibi futboldan anlıyorsa bugün Hagi'nin biletini keser. Çünkü son basın toplantısında medyayı suçlayan ve "Birileri beni vurmak istiyor. Bunlar kulis oyunları. Daha zamana ihtiyacım var" diyen Hagi, inatçı, uzlaşmaz, kavgacı huyuyla ve bazı futbolculara karşı sergilediği tavırla Galatasaray'ı sabote ediyor.
Ünlü Alman filozof Goethe, "Her büyük dehanın kendi gidişi, kendi ifadesi, kendi tonu, kendi sistemi ve hatta kendi elbisesi vardır" demiş.. Hagi futbolculuğunda bir dehaydı ama hocalığında dehalığından eser bile yok.

HAGİ GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEDİ
Yine Goethe'ye göre, bir dehanın ilk ve en büyük şartı gerçeği sevmekmiş. Ne yazık ki Hagi gerçekle yüzleşmek istemiyor. İşte Hagi'nin hocalığı bilmediğini gösteren Belediye önünde yaptığı saçmalıklar:
1- Galatasaray kurayı kazandı ve rüzgarla birlikte oynamayı tercih etti. Kazım-Stancu- Sabri-Culio gibi şut atmayı seven oyuncular Belediye kalesine ciddi şut girişimlerinde bulunmadı. Hagi, aşırı rüzgarda oynanan Buca-Bursa maçını izlememiş olacak ki; oyuncularına "Rüzgarı kullanıp şut atın" uyarısını yapmamış.
2- İlk yarıda Serkan-Kazım ikilisi sahada yoktu. İkinci yarı Abdullah Hocanın sol tarafa ittiği Gökhan Serkan'ı koridor yaptı. Hagi'nin bu hamleye karşılık Sabri'yi sağbeke çekip Serkan'ı çıkarması gerekirdi. Hagi bu hamleyi yapmayınca cezayı Gökhan Ünal kesti. Gökhan'ın Holmen'e attırdığı gol öncesi Serkan'ın geri geri kaçması ve rakibini indirmemesinin bedeli gol oldu. Hagi, Yekta'yı oyuna alırken de Serkan'ı çıkarıp Sabri'yi sağ beke kaydırmayı düşünemedi.
3- Pino oynayacak durumdaysa oyuna 3- 1'den sonra mı girer? Ayakta duramayan Kazım ikinci yarı çıkar ve Pino girerdi.
4- Biz pozisyon almasını ve rakibe nasıl girileceğini bilmeyen Cana'dan stoper olmayacağını görüyoruz. Hagi, hala Cana'yı savunmada oynatma inadını sürdürüyor. O inat, kupadaki Gaziantep maçından sonra Belediye önünde de takımı yaktı.
Sonuç; Dünya markası Galatasaray Hagi'nin oyuncağı olmuş. Kurumsal anlamda önemli işler yapan Başkan Adnan Polat'ı gelecek haftaları da düşünürsek Galatasaray tarihine sportif açıdan "En başarısız Başkan" olarak geçmekten kimse kurtaramaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA