Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kalitemiz düşük!

Son yılların en acemi, en uyumsuz, en beceriksiz, yaratıcılığı olmayan ve kalitesi en düşük Milli Takımı'nı izledim. Aklı başında oynayan, ne yaptığını bilen tek futbolcu Arda Turan'dı.. Arda'yı çıkaralım sıradan bir Milli Takım izleriz. Avusturya karşısındaki ayarı düşük bu Milli Takım'ı Türkiye Süper Ligi'ne koysak iddia ediyorum ilk 5'e bile giremezler.
Milli Takım kadrosunun sahaya yansıyan acizliği ve yetersizliği ne yazık ki Türk futbolcu yetiştirme konusunda Türk futbolunun tıkandığının bir gerçeğidir. Federasyon yabancı sayısını geniş tuttuğu, kulüp yöneticileri de bonservis ücretleri ucuz diye yabancıya rağbet ettiği sürece bu yara kangrene dönüşür.
Hiddink kötü oyunu sakat lara ve liglerin başlamamasına bağlayabilir. Ama kadroya bu oyuncuları çağıran kendisi... Kaldı ki Hiddink'in Umut-Burak ikilisini tercihi, Mehmet Topal'ı Selçuk Şahin'le yan yana oynatması doğru gibi görünse de, Galatasaray'da ilk 11'de oynamayan Yekta'yı tercih etmesi ve Milli Takım tecrübesi yüksek Kazım'ı kulübede tutması çok yanlıştı. Sabri çok pas hatasıyla oynarken, Kazım da olmayınca sağ kanadı kullanamadık ve etkili ortalar yapamadık. Selçuk Topal ikilisi sadece savunma yönleriyle ön plana çıktı. Selçuk İnan, olmayınca Umut ve Burak'a savuma arkasına koşular için pasları atamadık. Milli Takım'ın etkili hücumlarında hep Arda'nın kişisel becerisinin payı vardı. Arda sağa geldi, sola geçti Burak'a ve Yekta'ya "Alın golü atın" pasları verdi ama beceri olmayınca pozisyonlar harcanıp gitti.

GÖKHAN TÖRE DÜŞÜNÜLMELİ
Maçtan önce Viyana'nın en ünlü caddesi Kaertner Strasse'de sayın Şenez Erzik'le hem yürüdük hem de sohbet ettik. Erzik bana, "Kazakistan maçında Gökhan Töre'yi çok beğendim.
Ayaklarına hakim hem de çok süratli. Üstüne düşülür ve şans verilirse Milli Takım'a yararlı olur"
dedi.
Hiddink'in ısrarla oyun şablonunu değiştirmeyi düşünmemesi Gökhan'ı oyuna almaması çok komikti. Bu düşünce Hiddink'in beraberliği istediğinin göstergesiydi. Arda da penaltıyı kaçırarak ayağımıza gelen hem galibiyet hem de grup ikinciliğini garantileme şansımızı tepti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA