Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Elmander'siz olmuyor

Büyük takım olmanın en önemli şartı her türlü baskıyı kaldırabilmektir. G.Saray bu sezon baskı altında oynadığı maçları ya kazandı ya da kaybetmedi. Hatta Kadıköy'deki taraftar baskısına rağmen 2-0 geriden gelip kazanma duygusunu direğe çarptıran Galatasaraylı oyuncular hakem Cüneyt Çakır'ın olumsuz düdüklerinden kolay etkilendi.
Seyircinin hakeme öfkesi Galatasaraylı oyuncuların sinir katsayısını yükseltti. Fatih Hoca'nın (isyan etmekte haklıydı) bu sezon ilk kez sergilediği sinirli tavır takımı da gerdi. Trabzonlu oyuncular da sinirlenen ve kontrolünü kaybeden G.Saraylı oyuncuların bu zaafından ilk yarı çok fazla faydalandı. Volkan- Olcan ikilisi kanatlardan, Burak da göbekten etkili ataklar yaptı. '

'SİNİR' TAKIMA YARAMADI
Galatasaray'ın Trabzon önündeki en büyük zaafı maça aşırı sinirli başlamasıydı. Bu sinirlilik Galatasaraylı oyuncuların doğru düşünmesini, doğru pozisyon almalarını önledi. Galatasaraylı oyucular, öfke, telaş ve panikten en büyük silahları olan ayağa ezbere pası sahaya yansıtamadı. Burak'ın golü öncesi faul yanlıştı ama Colman'ın kolay pasını engellemek adına Galatasaraylı bir oyuncunun topun başında nöbet tutmaması sinirlilikle oluşan bir şuursuzluktu.
Trabzonspor, Galatasaray'a karşı Avrupa maçlarındaki gibi alan savunması yaptı. Zokora-Alanzinho-Colman üçlüsünün orta alanda topu kullanmaya özen göstermesi ve top rakibe geçince hemen baskı yapması Melo- Selçuk-Engin-Emre dörtlüsünün topla rahat buluşmasını ve oyunu organize etmesine izin vermedi. İkinci yarı Selçuk, Melo, Eboue, Sabri ve Hakan'ın maçı döndürme arzuları Galatasaray'a bir puan getirdi. Elmander'in yokluğu takımın tüm dengesini alt üst etti. Baros sorumluluk almadığı gibi Necati'yi de olumsuz etkiledi. Piyangodan çıkan Mehmet Batdal ayağına gelen son dakikadaki fırsatı kaçırarak kalıcı olma şansını da kaybetti. Trabzon'a kaybetmemek Galatasaraylı oyuncuların moralini ayakta tutma adına çok önemli.
Not: Gecenin yıldızı kaleci Tolga oldu, kurtardıklarıyla Trabzon'u ikinci yarı ayakta tuttu. Hakem Cüneyt Çakır, Avrupa'da çok başarılı ama Türkiye'de bir türlü standart tutturamıyor; bu da güvensizlik yaratıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA