Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Meydanı boş bırakırsan!..

Fenerbahçe maçından sonra Galatasaraylı taraftarlar çok pozisyon buldukları ve farklı kazanacakları maçı kaybetmenin şokunu ve üzüntüsünü yaşıyorlardı. Hakem Fırat Aydınus'un bazı kararlarına da tepkiliydiler. Cristian-Selçuk İnan pozisyonunda "Penaltı" bekliyorlardı. 33. haftadaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Olcan'ın Gökhan Gönül'e ilk yarıda arkadan yaptığı hareketin benzeri olduğunu ve penaltı verilmesi gerektiğini savunuyorlardı. Ama Caner'e ikinci sarı kartın çıkmaması sebebiyle Aydınus'a yönelik eleştiriler sadece sarıkırmızılılardan değil, neredeyse bütün hakem yorumcularından gelmişti.

AZİZ YILDIRIM MODELİ
Galatasaraylı bir sorumlu devre arasında yaşanan şu olayı isyan ederek bana anlattı. Dedi ki; "Tünelden içeri girdiğinde Fırat Aydınus'un bir kolunda Aykut Kocaman, diğer kolunda da yönetici Ali Yıldırım vardı. Ali Yıldırım, Aydınus'a 'Caner'e nasıl böyle bir sarı kart verirsin?' diye tepkide bulundu. Aydınus da olayı ve kararını izah etmeye çalıştı." Bu tablo, Aziz Yıldırım modeli... Kendisi tutuklu olsa da, yerini kardeşi dolduruyor demek ki... Bana bu olayı anlatan kişinin tepkisine şaşırdım. Aşağıdaki görüşlerimi kendisinin yüzüne de söyledim.
TT Arena Galatasaray'ın stadı mı, Fenerbahçe'nin mi? Üstelik bu konuşmalar kameralarda yok mu? Varsa bir şikayetiniz, gerekli kurumlara yaparsınız. Ama Kadıköy'de bir Galatasaray yöneticisi acaba o tünele girip hakeme böyle bir tepki koyabilir mi? Ali Yıldırım oraya böyle elini kolunu sallayarak girmemeli, hakemle böyle sıcak temas kurmasına izin verilmemeliydi. Galatasaraylı yöneticiler, statta sadece maç izlenmeyeceğini bilmeliler. Meydanı boş bırakırsan birileri çıkar doldurur, sen de işte böyle bakakalırsın. Bu başıboşluk ve Yıldırım'ın tepkisi etkili olmuş ki; Caner ikinci sarıyı hak etmesine rağmen görmedi ve yerine giren Özer ikinci golün hazırlayıcısı oldu.

KOCAMAN'IN HAKKI YOK
Aykut Kocaman maç sonunda "Klasik bir Aydınus takıntısı haline gelen Caner'e sarı kart gösterme isteği, futbolcumuzu oyundan düşürdü" diye sitemde bulundu.
Kocaman, geçen sezon aynı statta oynanan maçta Baros'un attığı buz gibi golü saymadığında da Aydınus hakkında bir analiz yapsaydı, bugün bu eleştirisi için "samimi" yorumunu yapabilirdik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA