Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fener'in şansı vardı

Genelden başlayalım. Fenerbahçe son iki haftaya iki puan ve averaj üstünlüğüyle giriyor. Artık Fenerbahçe şampiyon denebilir mi?
Şu Fenerbahçe-Ankaragücü maçını görünce "Bu iş bitti" diyemiyorsun. Her maç tam bir final gibi. Bu da öyleydi. Kendi sahası ve seyircisi önünde böyle bir maç oynuyorsa lider, bugünden Denizli-Fenerbahçe ve Trabzon-Galatasaray maçlarına sonuç yazamazsın. İki taraf da puan kaybedebilir. Müthiş maçlar oluyor. Matematik olarak ilan edilmedikçe "Bu takım şampiyon" denemez. Fenerbahçe yaklaştı muhakkak. Çünkü kalan maçlar azalıyor. Fenerbahçe 3-1 kazandı ama talihli bir galibiyetti bu. Fener'in ilk iki golünü Ankaragücü adeta kendi kalesine attı. Öylesine büyük savunma hataları vardı ki. Ve arka arkaya geldi bunlar. Üstelik de ikinci yarının hemen başında. Oyun 1-0 gitse neler olur bilinmezdi. Fener ve Trabzon da bundan sonraki iki maçı da alabilir, iki maçı da kaybedebilir.

Fenerbahçe şansıyla mı kazandı?
Fener fevkalade şanslıydı. Özellikle gollerde. Hem zaman açısından hem gollerin yapılışı açısından. Ankaragücü, birdenbire kendi hatalarıyla 1-0 galibiyetten 2-1 geriye düşünce moral olarak çöktü. Gene de sonuna kadar güzel bir mücadele izlettiler. Seyredenleri heyecandan titreten iyi bir maç oldu.

Hakem Cem Papila BeşiktaşSamsun maçı sonrası çok konuşulan bir hakemdi. Dün nasıl buldunuz Papila'yı?
Cem Papila'nın çaldığı düdükler ve gösterdiği kartlar hemen hemen tamamı doğru. Çalmadığı düdükler ve göstermediği kartlarda tercih haklarını evsahibi lehine kullandığı söylenebilir.
İlk yarıda tartışılan iki pozisyon var. Ankaragücü'nün iptal edilen golünde pozisyonu orta hakem cepheden görüyor. Göremeyen yardımcı, nasıl bayrak kaldırdı hayret! Hani, orta hakem ve yardımcısı Ali Sami Yen'de Galatasaray'ın golünü vermişti de, 60 metreden öteki yardımcı iptal ettirmişti ya; onun gibi. Papila daha uygunken, yardımcı nasıl gördü, süzdü; ilginç doğrusu. Nobre'nin ceza alanında yere indiği bir pozisyon var yine ilk yarıda. Türkiye'de forma çekmelerine kimse bir şey vermiyor. Hele o pozisyon gerçekten çok güç. Savunma oyuncusu önündekinin önündekini çekiyor. Digiturk kamerası yakalar da hakem için zor. Papila yakalasa tereddüt etmezdi. Fener lehine olan pozisyonları anında ve tereddütsüz çaldı çünkü. Beşiktaş-Samsun maçındaki Cem Papila değildi bu.
Van Hooijdonk'un bütün sezon olduğu gibi bu maçta da payı büyüktü denebilir mi?
Fenerbahçe şampiyon olursa abartmıyorum bunun % 50'sinin Van Hooijdonk olduğunu söyleyebilirim. Sahadaki performansının ötesinde fevkalade sportmen, örnek bir futbolcu. Özhan Canaydın başını taşlara vursa yeridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA