Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

..Yaşıyorsan, bitmemiştir.."

(Bu yazı 17 Nisan 1993 tarihinde yayınlanmıştır..)

"Bu dünyadaki görevinin bitip bitmediğini anlaman için işte bir ölçüt.. Yaşıyorsan, bitmemiştir.." diyor, Richard Bach.. Mavi Tüy'de, Gönülsüz Mesih'in ağzından..
Günlerdir yanıbaşımda Mavi Tüy.. Bach'ın, Martı'dan sonra okuduğum ikinci kitabı.. Size de söz etmişim, geçenlerde.. Nehrin dibinde tutunarak yaşayan yaratıkların, tutunmaktan vazgeçeni nasıl Mesih ilan ettiklerini anlatıyordu, Bach.. İşte o kitap.. Adını da Beyaz Tüy yazmışım, dalgınlıkla.. Kitabın içine dalmaktan kapağına dikkatli bakamadığım için belki..
Mavi Tüy.. Bach..
Bu dünyadaki görevin, yaşıyorsan bitmemiştir.. Peki ya yaşamıyorsan?
Ölüm bir son mu peki? Hayır.. "Vedalar canını sıkmasın.. Yine buluşabilmek için bir hoşcakal gereklidir. Dostlar için anlar, ya da ömürler sonra yine buluşmak kaçınılmazdır.."
Anlar, ya da ömürler sonra yine buluşmak..
Ömürler sonra yine buluşmak..
Peki "Son" yok mu hiç?
"Son", ötesini bilmeyen ve inanmayanların deyimi, Bach'a göre..
İfadenin güzelliğine bakın..
"Tırtılın dünyanın sonu dediğine, Usta kelebek der.."
Mavi Tüy'den birkaç alıntı daha yapacağım sizler için.. Hafta sonu belki biraz düşünürsünüz üzerinde diye..
Hatta, belki de pazartesi sabahı, kitabı alıp, tümünü okumaya karar verirsiniz, bakarsınız..
"Öğrenmek zaten bildiğini göstermektir.Öğretmek,diğerlerine senin kadar iyi bildiklerini hatırlatmaktır. Siz hepiniz, öğrenenler, yapanlar, öğretenlersiniz."
"Hangi yaşam süresinde olursa olsun, tek yükümlülüğün kendi kendine karşı dürüst olmaktır.."
"En basit sorular, en derin olanlardır. Nerede doğmuştun, yuvan neresi, nereye gidiyorsun? Ne yapıyorsun? Arada sırada bunları düşün ve verdiğin yanıtların nasıl değiştiğini gör."
"Sorumluluktan kurtulmanın en iyi yolu, "Sorumluluklarım var" demektir."
"Düşünceni değiştirip, farklı bir gelecek, ya da farklı bir geçmiş seçmekte her zaman özgürsün."
"Senin gerçek aileni kenetleyen bağ, kanbağı değil, birbirinizin yaşantısına duyduğunuz saygı ve mutluluktur. Bir ailenin üyeleri çok ender olarak aynı çatı altında büyürler."
ü"Bir bulut neden belli bir yönde ve belli bir hızda uçtuğunu bilmez. Ama gökyüzü bütün bulutların arkasındaki nedenleri ve desenleri bilir. Kendini yeterince havalandırıp ufukların ötesini görebildiğinde, sen de bileceksin."
"Sana hiçbir dilek verilmemiştir ki, onu gerçekleştirecek olan güç de birlikte verilmemiş olsun. Ancak bunu elde etmek için çalışman gerekebilir.."Yaşamındaki her insan ve bütün olaylar sen oraya çizdiğin için oradadırlar. Onlarla ne yapmak istediğin sana kalmıştır."
Martı'yı okuyun..
Mavi Tüy'ü de okuyun..
Okuduysanız.. Bir daha okuyun!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA