Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar neşesi

BU hafta Pazar neşemiz Stella Shan'ın yolladığı bir mektuptan çıktı.. Babalar Günü'nde Kazım Baba'yı anarak..

***

Merhabalar,
Annem o sabah "Hıncal Uluç'a fıkra gönderen bir arkadaşı ya" diye söze başladığında "Haaa, Los Angeles'tan Kazım Baba" diye cümlenin sonunu getirmiştim hemen...
"Kazım Baba artık yok" dedi, annem..
Ne acıdır ki hayatlarında acıyı en ağırından yaşayanlar bir mutluluk maskesiyle dolaşırlar sürekli. Ve mutlu etmeye çalışırlar etraftakileri.. Ally Mc Beal dizisindeki fettan ve ciddiyetten uzak yaşayan sekreterin "Sen nasıl oluyor da her zaman mutlusun" sorusuna verdiği cevap gibi..
"Ben aslında mutlu değilim, öyle gösteriyorum, neşeli şakalar yapıyorum, karşımdaki de bu durumda gerçekten neşelenip mutlu hissediyor kendini.. Onun mutluluğu ayna gibi geri yansıyor, bu da beni mutlu ediyor..."
Kazım Baba'nın stoklarının içinde var mı bilmiyorum, ben bu fıkraya çok güldüm..

***

Uzak bir çiftlikte yaşayan kadının üç yetişkin oğlu bir de ineği varmış. Aile sütüyle onların baş besini olan ineğe çok düşkünmüş, çok severler çok da iyi bakarlarmış. Bir sabah anne ahıra gitmiş, bakmış ki inek ölmüş yatıyor.. Kadıncağız üzüntüsünden oracıkta yığılıp kalmış...
Az sonra ahıra gelen büyük oğul, hem annesinin hem de ineğin öldüğünü görünce "Ben bu acıya dayanamam" deyip intihar etmeye karar vermiş ve atlamak için uçurumun başına gitmiş.. Tam atlayacakken, karşısına bir peri kızı çıkmış "Benimle 5 kere beraber olursan hem anneni hem ineği tekrar canlandırırım" demiş. Delikanlı kabul etmiş dördüncü defada kalbi dayanamamış ve o da düşüp ölmüş..
Ortanca oğlan hem annesini hem ağabeyini hem de ineklerini kaybettiklerini duyunca, o da intihar etmek için doğruca uçuruma gitmiş. Tam atlayacakken yine peri kızı görünmüş, "Benimle 10 defa beraber olursan hem ağabeyin hem annen hem de inek geri gelir" demiş. Genç teklifi kabul etmiş ama o da dokuzuncu defada dayanamayıp gitmiş.. Ailenin sağ kalan en ufak oğlu, tüm bu acılara dayanamayacağını düşünerek aynı uçurumdan atlamaya koşmuş. Yine aynı peri kızı görünmüş..
"Dur, atlama, benimle 15 kez beraber olursan tüm kaybettiklerini geri getirebilirim.."
"Peki" demiş en genç oğlan, "15 değil de 18 olsa olmaz mı?"
"Tabii" demiş peri kızı..
"Hatta 20 olsun" demiş oğlan..
"Hay hay" demiş peri kızı ..
"25 olsun mu?" diye devam etmiş oğlan..
"E hadi olsun, bakalım" demiş peri kızı..
Oğlan şüpheyle karşılık vermiş..
"Ama sonra inek gibi ölmek yok ha!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA