Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir Seks Kadınının Anıları..

"BİR Seks Kadınının Anıları/ Diario de una Ninfomana" ilk bakışta bir seks filmi.. Adı "Bir Nimfomanyağın Günlüğü" bir defa.. İçeriğinde de bol bol sevişme sahnesi var oldukça cüretli çekilmiş..
Girdik ki, salon nerdeyse dolu ve seyircinin yüzde 90'ı kadın..
Şimdi gelin bu görüntüyü yorumlayın bakalım..
Ne var ki, Fransız asıllı ama Barcelona'da yaşayan bir kadının gerçek anılarına dayanarak yapılan filmin esas seyircisinin kadınlar olması doğru. Çünkü bu bir kadın filmi..
Erkekleri çok iyi tanıma fırsatını (!) elde etmiş yazar, kadınlara bizim cinsimizi anlatıyor ve öğütler veriyor..
Film Fransız babaanne rolünde harika oynayan Geraldine Chaplin'in torununa öğütleriyle başlıyor. Belli kendi yaşamını ziyan etmiş.. Torunu etmesin istiyor.. "Başkaları ne der diye bakma.. Erkek yaparsa kahraman, kadın yaparsa sürtük olur, onlara aldırma.. Canının istediği gibi yaşa. Gençliğinin bir anını ziyan etme" diyor.
Kadın da etmiyor zaten.. Önüne gelen herkesle, canı istediği anda, mesela bir kuytu sokakta bahçe parmaklıklarına dayanarak (Mickey Rourke Carrie Otis'le böyle sevişmişti, Beyaz Orkide'de) sevişiyor.. Yetmiyor.. Daha hızlı bir yaşam için, kentin en lüks genelevine yerleşiyor.. (Emsalsiz, benzersiz Gündüz Güzeli.. Catherine Deneuve'e gönderme bu defa)
Yani, erkek denen milleti en iyi tanıyan kadınlardan biri oluyor dünyada..
Ve onun tanımlaması ile, erkek milletini görüyorsunuz..
Yatakta iyi olan, kadını iyi tatmin eden, aldatıyor.
Seven, aşık olan ise yatakta iyi değil ve sapık ölçüde kıskanç..
İyi denecek tek erkek var.. O da eşcinsel..
O zaman ne yapacak kadın?..
Filmin İtalya ve İspanya'da yasaklanan afişini gördünüz mü?. Üzerinde sadece külotu olan bir kadın ve eli külotun içinde..
Bu mudur?..
Başroldeki Belen Farba dahil, Chaplin dışındaki oyuncuları tanımıyorum. Ama genelde iyi çekilmiş, iyi oynanmış bir film. Seks sahneleri ucuz değil, klas..
Müziği güzel..
Son bir not.. Filmin sonundaki minik sürprizi sadece Ünal'la ben izledik. Çünkü son yazılar başlayınca herkes, her zamanki gibi salonu terk etti.. Oysa o çok hoş final, yazılar biterken ekrana geldi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA