Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Başkalarının hayatını yaşamak..

Nerde "Her insan kendi hayatını yaşar ve bir kere yaşar" diyen genç Elizabeth Taylor.. Nerde, tüm gençlere kötü örnek olmak için elinden geleni yapan ve başkalarının hayatını yaşama kararı veren Ayşe Özyılmazel.. İstinye Park, bu ülkenin en iyi alış veriş merkezi imiş ama Ayşe artık İstinye'ye gitmeyecekmiş..
Sebep..
Buraya istediği kılıkta gitmesine imkan kalmamış. Alış verişe en rahat kılıkta gidilirmiş. Oysa İstinye Park defile merkezi gibiymiş. Herkes takıp takıştırıp geliyormuş. Salaş gidemezmiş. O zaman da gitmezmiş..
Yok yahu!..
Sana ne herkesten?..
Rodeo Drive dünyanın en ünlü alış veriş caddesidir. Çünkü dünyanın en büyük starları o caddede dolaşır.. Ama bir gün Oscarlı Charlize Theron'u, eşofmanla, bir başka gün başka Oscarlı Halle Berry'yi kot pantolon, atlet ve lastik ayakkabı, ellerinde paketlerle görebilirsiniz. Çünkü o dünya starları, keyiflerince yaşama özgürlüklerini "O görürse, bu çekerse" diye kısıtlamazlar.
Kendilerine güvenleri tamdır ve dünya umurlarında değildir.
Efendim orada ağzına salata çatalı götürürken, burnunu kaşırken, rastladığı arkadaşına sarılırken fotoğraflanıp "Aşıklar" diye ilan edilmek istemiyormuş..
Yani hepsi tamamen insancıl davranışlardan, biri resmini çekecek diye korkacaksın. Erkekliğin onda dokuzu kaçmak biri de hiç görülmemek ya.. İstinye Park'a gitmeyeceksin.. Yahu ne olur?.. Yemek yerken resmin çekilse, bana sarılırken fotoğraflansan ve "Yeni aşkı Hıncal" dense ne olur?. Bu ülkenin hem de en saygın(!) gazetecisi senin için "Hıncal'ın koynuna girdi de köşe yazarı oldu" dedi de ne oldu sana?.. Bana?.. Diyen muhterem, rezil olup itibar kaybetmedi mi?.
Okurun seni tanımıyor mu Ayşe?. Neye inanacağını bilmez mi?. Sen kendine güvenmezsen, okurun güvenmesini nasıl beklersin?.
Efendim, ora, piyasa yeri olmuş..Gidenleri arabadan indikleri andan itibaren civar kafelerde oturanlar süzüyormuş..
Allah göstermesin.. Ya süzmezlerse?.. Ya bakılmaya değmez bir insan haline gelirsen?..
Dünyanın her yeri piyasa caddeleri, alanlarıyla ünlü değil mi?. Tüm gençliğimizde niye Bağdat Caddesini adımladık her gün?.
Nice'te, Cannes'da yürüme yolları en ünlü alanlar değil mi?.
İnsan egosu, görmek ve görülmek üzerine kuruludur.. Moda, makyaj, estetik cerrahinin temeli bu duygu değil mi?.
Millet sana bakacak ve sen "Bana bakıyorlar" diye kızıp, İstinye Park'a gitmeyeceksin.
Külahıma anlat..
İnsanların sana bakmaz oldukları gün, kahrından ölürsün Ayşe.. Yapma!..

***

Siz Ayşe'ye bakmayın gençler.. Sakın bakmayın..
Yaşanacak bir tek hayatınız var. O da sizin.. Sakın bir gününü, bir saatini, bir anını başkalarına göre, başkaları için yaşamayın.. Yaşam sloganınız "Başkalarına rağmen" olmalı..
"Başkaları ne der" hayatınızı belirlemeğe başladı mı, biter, başkalarının kölesi olur, sonra da oturup aptal aptal düşünürsünüz..
"Her şeyim var da ben niye mutsuzum?.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA