YAZARLAR
HINCAL ULUÇ
HINCAL ULUÇ
Yazıyı Dinle
İletişim
Tel: 0212 3544813
Fax: 0212 3544891
SMS: HU yaz boşluk bırak mesajını yaz 4122'ye gönder. (1,60TL) MH:02165317373
Hıncal'ın Yeri
BUGÜNKÜ TÜM YAZILARI
Hüseyin Çapkın'ın önemli sınavı..
İşte örnek!..
Vur deyince öldürenler..
Kimsenin haberi yok!..
Tebessüm
Sevdiğim laflar
Bizim duvar

Kimsenin haberi yok!..

Fikret Ağabey'in (Otyam) sergisini gezerken City's'de, Toprak Galerisi'nde Sema Çulam'a rastladım..
O da mı kim?.. Bu soruyu sormakta haklısınız.. Ayıbı bize, yani medyaya ait.. Bakın kim?.
"Ne var ne yok" dedim.. Anlattı.. "Avrupa Naif ustalar yarışmalı sergisinin her sene tam Avrupa ülkelerinin katıldığı sanatçılarının katıldığı bir etkinlik. Beni 2008'de, Türkiye adına davet ettiler. AB'ye üye ülkelerin dışındaki ülkeleri her sene ayrı ülkeyi misafir ülke olarak davet ediyorlar. 2008'de Türkiye'yi davet ettiler. Resimlerimi çok beğendiler. Büyükelçimize 'Biz de Avrupa ülkesi sayılırız, her sene sergiye davet edilmemiz lazım' dedim. Zaten onlar da 'Türkiye'yi Avrupa'dan ayrı düşünemeyiz' dediler ve beni her sene Madrid'de düzenlenen 'Muestra de Arte Naif Europeo' yarışmalı sergisine davet etmeye başladılar.. Bu yarışmanın değişik bir jürisi var. Jüri halk, yani sergiyi izleyenler. Sergi, 1.5 ay açık kalıyor ve her izleyen bir oy atıyor. Pusulaya bir yabancı, bir de İspanyol en beğenilen sanatçı yazılıyor. 1.5 ay sonra sergi bitiminde bir İspanyol ve bir de yabancı sanatçı birinci seçiliyor. Yarışmanın para ödülü yok. Prestij ödülü var. İspanyol tarihinden Ebali Prensesi'nin bronz heykeli veriliyor."
..Ve bu yıl İspanyol halkının seçtiği en iyi yabancı naif resminin altında işte Sema Çulam'ın resmi var ve bizde kimsenin haberi yok.. İyi mi?.
Bu köşenin okurları hatırlayabilir yalnız. Çeşitli fuarlarda rastlamış ve yazmıştık onun çok hoş resimlerini.. Eğer tıklarsanız, Bakraç Galerisi'nde çeşitli eserlerini görebilirsiniz. 11 numaralı olan, Madrid'de ödül alan..
http://www.bakrac.com/web/yeniSergiden_sc.asp

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

Yazarın Önceki Yazıları
İstanbul'un sahibine bakar mısınız?.. ( 01.04.2010 )
Devlet niye film yapsın ki.. ( 31.03.2010 )
Bizim medyadan açık mektup!.. ( 30.03.2010 )
Bizim gelin bizden kaçar.. ( 28.03.2010 )
Kadirizm'in bitirdiği Kadir!.. ( 27.03.2010 )
Anayasa böyle değişmez!.. ( 26.03.2010 )
"Sinema en güçlü silahtır!." ( 25.03.2010 )
Bir büyük Galatasaraylı.. Özhan Canaydın!.. ( 24.03.2010 )
Gazeteci MİT'e yardım eder mi?.. ( 23.03.2010 )
Aşk iki kişiliktir!.. ( 21.03.2010 )
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol