Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Anneler ve kızları

Bu mesaj telefonuma geçen pazartesi gelmişti. Pazar yazım üzerine.. Paris'te Sorbon'da kimya okuyup derece ile bitirdikten sonra, İzmir Kordon'da rakı balık dükkânı açan kızı Diba'ya annesi "Ben seni meyhaneci olasın diye mi okuttum" diye darılmış ve dükkânına ayak basmamıştı hani. Öyküyü anlatmıştım size.. Mesajı özellikle bugüne, Anneler Günü'ne sakladım.

***

"Annemle beraberiz.. Şu an yazınızı okuduk birlikte. Öylesine duygulu bir yazı olmuş ki benim gözlerim dolu dolu oldu. Annem ise 'Akşam senin şu meyhanede bir balık mı yesek? Benim bugün yemek yapasım yok' dedi. Sayenizde annem dükkâna ilk kez bugün ayak basacak. Ne desem nasıl söylesem de size olan minnettarlığımı dile getirebilsem."
Sevgilerimle,
Diba."
***

Salı günü telefonla konuştum Diba ile.. Annesi Kordon Boyu Balık Pişirici'sine ilk defa gelmiş. Etraftaki herkesle konuşmuş. Yani ufak çapta bir soruşturma yapmış.. Sonra "Çok iyi bir iş yapıyormuşsun kızım" deyip, boynuna sarılmış ve öpmüş.. Ana kız sonra başbaşa harika bir yemek yemişler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA