Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alaturka dinlemenin zevki..

Çocukluğum, o zaman çok zor koşullarda yayın yapan Ankara ve biraz da İstanbul Radyolarını dinlemekle geçti.. Aileyi radyo başında toplayan yıldızlar Münir Nurettin ve Alaaddin Yavaşça'ydı.. Babamın Kuleli anıları ile süslediği Müzeyyen, Perihan, Hamiyet programları da öyle..
Gençliğimizin starları, Ankara'da artık canlı dinleme şansına sahip olduğumuz Behiye Aksoy ve Zeki Müren'di.. Tabii bu iki devin zamanında ortaya çıkma talihsizliğine uğrayan ötekiler.. Gönül Yazar, Emel Sayın, Nesrin Sipahi.. Muazzez Abacı, Mustafa Sağyaşar da geldi mi Ankara gazinolarına kaçırmazdık..
Gazino devri ile alaturka bitti. Resmen bitti. Şimdi ufak tefek meyhanelerde "Fasıl" diyorlar adına.. Orda da alaturka hak getire.. Arabesk öldürmüş. Geçenlerde Tülin Korman'a gittik.. Enfes bir alaturkayla başladı. Sonra arkamıza bakmadan kaçtık, çastra çastra arabeske dönünce.. Bir daha da gitmem..
Ebru Gündeş'i yıllar önce terkettim. Ayni sebepten. Harika bir alaturkacıydı. Serdar Ortaç temposuna sığındı para için, onu Ebru yapan alaturkaya ihanet ederek, ne yapalım..
Allahtan, gerçekten Allahtan, CD'ler yapılıyor, ender de olsa.. Bunlardan ikisi arabamın setinde dönüyor günlerdir..
Bir Nev-i Alaturka ve Senfonik Türk Müziği..
Bir Nev-i Alaturka, Nev'in.. Alaturkanın en güzel sazlarını gitarlar, banjo ve orgla süslemiş Nev..
Çok da güzel şarkılar seçmiş..
Sevmekten Kim Usanır?.. Denizde Akşam.. Kapıldım Gidiyorum.. Kimseye Etmem Şikâyet.. Ben Küskünüm Feleğe.. Şimdi Uzaklardasın.. Ey Büt-i Nev Eda..
Uğur Çınar'ın Senfonik Türk Müziği de gene klasik batı sazları, viola, çello, obua, piyano, gitar flütle zenginleştirilmiş bir saz ekibi eşliğinde hazırlanmış. Uğur Çınar, konservatuvar mezunu bir solist. Onun repertuvarı da enfes..
Yıldızların Altında.. Nazende Sevgili.. Unutulmaz.. Veda Busesi.. Fikrimin İnce Gülü.. Eski Dostlar.. İzmirin Kavakları.. İltifat Et Bana ve daha niceleri..
Ercan "Plaklar birikti" diyor ama bu ikisini değiştirmeye kıyamıyorum.. Aslında bir de üçüncü var vazgeçemediğim, ama piyasada bulamazsınız, boşuna aramayın..
Benim vazgeçilmez solistim Serdar Şensezgin, sırf benim için kaydetmiş çünkü..
"Ercan Saatçi ile karar verdik. En güzel şarkılarımı kendi gitarımla seslendirdim" dedi.. Serdar'ı yakaladım mı, saatlerce dinlerim, Arnavutköy'de, Çeşme'de, Bodrum'da.. "Yahu hani plak" derim hep..
Ama Ercan nedense son anda plağı yapmaktan vazgeçmiş.. "Ben de altısını senin için seçtim, yolladım" diye bir not koymuş, Serdar..
Sorma, Kadınım, Söyleyemem Derdimi Kimseye, Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin söylemiş.. Bir de Haydar Haydar söylemiş ki, Nesimi'den, olmaz böyle şey.. Demir söylerdi, rahmetli (Ural), yürekten.. Serdar da öyle okumuş bu tasavvufun en güzel türküsünü..
Ah Ercan ah!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA