Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Adnan Erzurum'a gitmeli..

ADNAN Polat dostum, Erzurumlu.. Orada çok hoş bir oteli de var. Sımsıcak görünümlü.. Erzurum'u Uludağ ve Kartalkaya gibi bir Kış Merkezi yapmak için kolları sıvayanların arasındaydı, Adnan.. Oteli hem iyi bir yatırım, hem de memleketine borç ödemekti. Ama beklenen gelişme olmadı.
Şimdi olabilir.. Üniversiteler Kış Oyunları, hem Üniversite'den sonra hızla gelişen ve doğuda modern bir şehir olan Erzurum'u, hem de bu yeni ve güzel kayak merkezini iç ve dış turizme açabilir.. O birbirinden güzel oteller dolmaya başlar. "Adnan, Erzurum'a gitmeli" derken, bunu kast ediyorum bir yandan.. Kış Oyunları, Erzurum'u hatta Uludağ'ın da önüne geçirmek için bir fırsat.. Öte yandan..
Yarın gece yapılacak açılış törenini izlemesini istiyorum. Gösterinin başında bizden biri var.. Mustafa Erdoğan..
Bu ülkenin olanaklarıyla nasıl bir şov ortaya çıkacak, Adnan görmeli.. Ali Sami Yen'in kapanış, Arena'nın açılış törenlerinde, 18'inci yüzyıl İsveç Cimnastiği yapar gibi yapan bir yabancı guruba eşek yüküyle euro ödeyip o rezillikleri sahneleyen Adnan..
Arena'da yeri yerinden oynatan bir şovla coşku yaratılsa, o protestolar olur muydu?.
Protesto dedim de.. Hani, Sivas maçında niye yoktu, ıslık, mıslık.. Ya da beyaz mendil falan filan.. Hem de bir gün evvel sözüm ona Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Fenerlisi, Taksim'de toplanmış, yürümüşken..
Herkes palavrayı bıraksın..
Sivas maçında protesto yoktu, çünkü Adnan duruma tekrar hakim olmuş, tribün liderlerine bedava biletler bol keseden dağıtılmıştı. Onlar da bir yandan şakşaklamışlar, bir yandan da geçmişte olduğu gibi, protesto etmek isteyenleri susturmuşlardı. Açılış gecesi beleş bilet dağıtma mümkün olamamıştı. Çünkü abonman alanların dışındaki yerler, davetlilere gitmişti, amigolar ve çetelerine değil..
Taksim'deki yürüyüşe gelince.. Onun sportif değil, tamamen siyasal bir organizasyon olduğunu Bursa'daki sağır sultan bile biliyordu. Bu yüzden zerre ilgi toplamadı. Haber değeri de yoktu aslında..
Ama, açılış gecesi Arena'daki protestoları ve başbakan ve yanındakilerin stadı terk edişlerini seyirciden kaçıran ve halkın haber alma hakkını resmen doğrayan yayıncı kuruluşun olayı görmezden ve duymazdan gelen yazarları, haber değeri olmayan, kurgulu bir siyasal yürüyüşü haber yapmadığı için Sabah'a saldırdılar, sözleşmiş gibi..
İnsan inanamıyor..
Taksim'deki yürüyüş protestoydu da, Sivas maçında niye "Gık" çıkmadı.. Yahu insan varlığını bir belli etmez mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA