Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu ne güzel bir albümdür..

Yani "Bu yıl bu kadar içime işleyenini dinlemedim" dersem yeridir.. Çiğdem Erken'in "Kız Kafası" adlı albümünden söz ediyorum..
Sezen Aksu'nun insanın içine akan, akarken de yakan o duygusallığını alın, içine Nil Karaibrahimgil'in çocuksuluğunu, naifliğini karıştırın, işte size Çiğdem..
Çiğdem'i ben Fazıl Say'ın doğum gününde tanıdım. Katılan dostlarından seçtiklerini piyanonun başına davet ediyordu.. Çiğdem diye bir kız geldi. Kendi şarkısını çaldı söyledi.. Nebil'le ben, bittik.. Hemen de Yaşamdan Dakikalar'a davet ettik o zaman.. Sonra öğrendim ki, Çiğdem eğitimli bir müzisyen.. Şehir Tiyatroları'nda Kabare müzikalini izlemeye gittim. Çiğdem karşıma çıktı. Müzik direktörü.. Hem oyunun, hem Şehir Tiyatroları'nın.. Ödüller almış..
Geçen sezon Vanya Dayı'ya gittim, Tiyatro Stüdyosu'nda.. Çiğdem Erken, oyunun, oyunda olmayan parçası.. Arka planda piyano çalıyor.. Yönetmenin yorumu hoş ve şık..
Şimdi de bu CD işte..
9 enfes parça.. 9'unu da kendi yazmış, kendi bestelemiş, piyanoyu kendi çalıyor.. 9'unu da dinlemeye doyamıyorsunuz.. Öylesi bir güzellik.. Ama beni bitiren, resmen bitiren "Ölürsen haber ver" oldu..
İmaja bakar mısınız?.. Ölünce haber vermek!..
Yani "Ben senin için öldüysem, en evvel bana haber ver" diyor, Çiğdem...
Sözleri, Yücel Erten'in dizelerine paralel yazmış.. O dizeler de var, şarkının içinde.. Selçuk Yöntem okuyor.. Tesadüfe bakar mısınız?.. Selçuk Yöntem de, bir başka kumpanyanın, Tiyatro Pera'nın geçen sezon oynadığı Vanya Dayı'nın baş oyuncusu..
..Ve Selçuk nasıl çarpıcı okuyor şiiri.. Yorumundaki musikiyi içinizde duyuyorsunuz.. Okuyun da, duymayın bakalım..
"Öldümse yüreğinde
Ben artık oldukça ölüyüm demek
Öldümse belleğinde
Dönenceleri seçemeyerek
Demek öldürmüşsün sen beni melek
Gözyaşı dökerek..
Ama öldüysem ne olur haber ver
Sana söz vermiştim
Haber vermen gerek...
Öldümse kucağında
Uzaktan sevilerek
Öldümse yatağında
Hınçla sevişerek
Öldürmüşsün beni çok severek
Benzersiz şişme bebek...
Ama öldüysem ne olur haber ver
Sözümde durmam gerek
Haberi yine ben vereyim sana
Bilirim en çok sen düşkünsün bana
Sevgiden öldürerek.."
Yüreğinde ölmek, ölmekten beterdir.. Ölenler bilir.. Ölesiye bilir..
Çiğdem ve Selçuk'un bu muhteşem müzikli ve şiirli düetine, bir başka muhteşem ses eşlik ediyor. Çağ Erçağ'ın viyolenseli..
Bu albümü dinlemeye doyamayacaksınız.. Bu şarkıya öleceksiniz..
Eğer birini ölesiye sevmişseniz..
Hele bir de, yüreğinde ölmüşseniz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA