Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Turizmde zafer yılı..

Eylülün başındaydı, deyim yerindeyse Avrupa Turizm Oscarları töreni.. Bir gece için Antalya'ya uçtum.. Benim için karambol, Türkiye için hoştu..
Bir yanda Avrupa Şampiyonası eleme turunda Kazak Milli Futbol maçı.. Öte yanda, Avrupa Şampiyonası'nın kendisinde, Litvanya ile oynayan basketçilerimiz televizyonda.. Ayni anda, kaldığım Cornelia Diamond'un salonlarında 18. Dünya Seyahat Ödülleri..
Odaya koş, ekrana bak.. Salona koş, ödülleri izle..
Asıl karambol dönüşte..
Bir türlü elim değip de o gecenin Türkiye için ne güzelliklerle dolu olduğunu yazamadım.. Ama kimsenin yazdığını da görmedim..
O zaman ben yazayım..
Dünya Turizm Ödülleri (World Travel Avards) ayni adla kurulan uluslararası vakıf tarafından yönetiliyor. Sistem Oscar gibi.. Oy verenler, dünya turistleri.. Ama bir defalık bir yere gidenler değil..
"Profesyonel turist" denebilecek, hemen her sene ve mümkün olduğunca değişik yerlere gitmeye meraklı olanlar, Akademi Üyeleri gibi oy kullanıyor.
Bu yıl Avrupa Seçimleri, 213 bin turistin doldurduğu formlarla yapıldı..
Bakın neler kazandık..
Ölü Deniz, Avrupa'nın en iyi sahili seçildi. Kimlerin arasından.. Cannes, Marbella, Mikonos başta, İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan'ın en ünlü 10 plajı arasında birinci olarak..
İstanbul, en iyi kısa tatil merkezi.. Londra, Madrid, Paris, Roma, Prag, Venedik gibi devleri geride bırakarak..
İzmir, Avrupa'nın en tavsiye edilen gemi seyahat kenti..
Venedik, Atina, Amsterdam, Cannes, Kopenhag, St. Petersburg başta, gene onüç rakibi geçerek..
Pek çok otel ve tatil köyümüz de ödül kazandı..
Eren Talu'nun tasarladığı Adam& Eve, "Tasarım" ödülü aldı mesela..
Cornelia de Luxe, hem de ne dev rakipler arasında Avrupa'nın En İyi Golf Oteli oldu.
Hilton Dalaman, Avrupa'nın en iyi Balayı Oteli oylarını topladı.
Türkiye'ye yepyeni bir cazibe kazandıran kongre turizminde de, biz birinci olduk. Gene dev rakipler arasında, Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi seçimi kazandı.
Butik Oteller dalında da birincilik bizde kaldı. Les Ottomans, İstanbul rakiplerine fark attı.
Cornelia Diamond, En İyi Lüks Otel ve Tatil Köyü ödülünü aldı. Gala gecesi de ordaydı zaten.. Sevgili dostum, Genel Müdür Zafer Alkaya, yaptığı başarılı organizasyon, konukların ağırlanması ve gecenin görkemiyle, bu ödülü hak ettiklerini kanıtlama fırsatı buldu..
Turizm, bu ülkenin en büyük gelir, iş ve refah kaynağı olmaya aday bir sektör.
Biz hala devlet olarak farkına varıp, konuyu hükümet politikası haline getiremedik, ama el oğlu farkında.. Türkiye almadık ödül bırakmamış..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA