Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Neden öyle oldu merak ettim. THY yurt dışı uçuşlarda Kur'anı Kerim sureleri dinletecekmiş. Hani kulaklıkla yayın yapıyorlar ya. O şekilde.. Oyun ve müzik kanallarının arasında dört ayrı dilden yayın yapılacakmış.
Şimdi neden yurt dışı uçuşlarda sureler okutulacak da yurt içi uçuşlarda okutulmayacak. İlk akla gelen soru bu.. Yoksa yurt içi uçuşlarda "mescitli tarifeler" düşünüldüğünden mi böyle bi yol seçilmiş. Gerçi yurt dışı uçuşlarda da "mescitli" hatlar açılabilir de bi de ekonomik durumu hesaba katmak lazım. Koltuk başına yüzde 31 yakıt gideri olduğuna göre, mescit için açılması gereken yer , yani sökülecek koltuk sayısı, şirketi zarara sokabilir. Yurt içi uçuşlarda bu karşılanabilse de mesafe arttıkça masrafın artacağı kesin.
İkinci mesele, "sure" kanallarının oyun ve müzik kanalları arasına yerleştirilmesi. Bu da bence sakıncalı. Neden dersen, her an kanalların karışması mümkün. Ben bununla sık sık karşılaşıyorum. Hele "görüntülü sure" yayınlarına geçildiğinde (En kısa zamanda bunun gerçekleştirilmesine çalışılacakmış ) tam bi kovboy filmi seyrederken araya bi vaiz girerse sen skandalı düşün.
Fakat her şeye rağmen, fikir gene de güzel bi fikir.. Şöyle de bi önemi var. Tut ki uçak kuvvetli bi türbülansa girmiş, yolcular endişe içinde, koltuklarında kıvranmaktalar.. İşte o sırada, tok sesli bi vaizin, genel hoparlörden okuduğu ayet.. Ne kadar anlamlı olur..
Ben bu buluşun THY Genel Müdürü Temel Kotil'e ait olduğunu düşünüyorum. Devamlı böyle yenilikler üreten bi insan ifadesi var yüzünde. THY'nin son yıllarda yaptığı büyük atakları da elbette unutmamamız lazım.
Gene onun ağzından öğreniyoruz ki THY Avrupa'nın en büyük 3'üncü havayolu British Airways'i geride bırakmak üzereymiş. Çok güzel haber bu. Dünya birincisi olabilmek için de 60 noktaya daha uçmaları gerekiyormuş ki, halen 220 hatta uçmaktaymışlar. Demek Kotil bu hedefi kafasına yerleştirmiş. Bi kaç yıla kalmaz umarım, en çok uçulan noktada Dünya Birinciliğini de yakalarız.
Pek önemli olmasa da havayolları şirketlerinin bir de "Emniyet" açısından sıralandırılması var. Yakın zamanda geride bırakmayı düşündükleri British Airways, Avrupa'nın en güvenilir havayollarından biri..THY, şayet Rus havayollarını saymazsan, Avrupa'da en çok kaza yapan şirket. ( 10 kaza. )
2009'daki 1951 sayılı uçuşun Amsterdam'da kazayla sonuçlanması, maalesef THY'nı "güvensizlikte "1 numaraya oturttu. ( airsafe. com )
Elbette tartışılır, "En çok uçulan nokta" sayısında mı birinci olmak, yoksa"En emniyetli hava yolu şirketi" mi olmak.. Ben Sayın Genel Müdürün birincisini seçtiğini düşünüyorum. Uçaklarda sure okutmak da bu manada, daha büyük anlam kazanmıyor mu ?
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA