Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa Fatih!..

Fatih Erkoç harikaydı Yaşamdan Dakikalar'da.. Hele de benim için.. Yani sandım ki çekime gelmeden beni soruşturmuş, ona göre repertuar yapmış..
Biz, en son "Alaturka" CD'sindeki Erkoç'u davet ettik özellikle.. Öyle geldi ve bir Yanık Ömer'le girdi ki.. Beş yaşında, köyde, kurgulu gramofonda en çok dinlediğim taş plaktı..
Atatürk'ün en sevdiği türkü.. Safiye Ayla söylerdi bu Kurtuluş Savaşı türküsünü.. Savaş kahramanlık destanları genelde acıklı biter Anadolu'da. Yanık Ömer tersine, bir coşkuyla finale ulaşıyordu.. "Düğüne.. Düğüne.." çağrısıyla.. Atatürk'ün düşüncesini dile getiriyordu sanki.. Savaş bitmiş, yaralar kapanmış.. Artık mutlu, aydınlık günler, "Düğün günleri" başlasın, Türkiyemde..
Devamı da hep çocukluğumdan geldi.. Köydeki şenliklerde, kız erkek, kaç göçsüz toplanıp söylediğimiz türküler.. Annemin hala kulağımda olan sesiyle, mutfakta çalışır, ya da salonda örgü örerken söylediği Erkilet güzeli..
Bu gece 21.00, pazar 10.00'da SkyTurk'teyiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA