Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Terim'in inadı ve futbol şansı...

Hıncal Uluç'un, evinde kadim dostlarıyla birlikte düzenlediği maç geceleri 10 yıldır dillerde... 2002 Dünya Kupası ile başlayan bu serüvene bir defa daha tanıklık etmek adına 'Süper Final'in ilk 'Süper Derbi'sinde yerimizi aldık. Uluç maç öncesi ekranda Galatasaray'ın ilk 11'ini gördüğünde ilk yorumunu patlattı:
"Bu da ne? Emre var, yine Riera yok. Ben Fenerbahçeliyim! Şimdi kendinizi Riera'nın yerine koyun. Bir daha Galatasaray'da futbol oynamak ister misiniz? Melo da ilk 11'de, Aydın Yılmaz yok. Aydın kaç haftadır bu takımın en iyisi yahu!"
Tribünlerdeki koreografi herkesi şaşırtırken, Uluç Yıldırım Demirören'i tribünde görünce "Federasyon Başkanı maça gelmiş. Kendi stadına gidemiyor" diyerek gülümsedi. Ve maç başladı... 16 konuktan 15'i Galatasaraylı idi. İlk 10 dakikada konuklar heyecanlı ve sabırsızdı, gol istiyorlardı fakat Uluç sakindi; "İyi, iyi. Böyle bastırırlarsa sıkarlar Fenerbahçe'yi" yorumunu yaptı. 15. dakikada Alex'in Semih Kaya'ya yaptığı faulde Aydınus tarafından kart görmemesine "Alex'in dokunulmazlığı mı var? Milletvekili mi?" diye tepki gösterdi.

RONALDO-NECATİ KIYASI
Fenerbahçe'nin ilk atağıyla salona hakim olan sessizlik, sarı-lacivertli takımı tutan tek konuğun alkışlarıyla bozuldu. İlk golde, "Emre, Ziegler'i kovalamadı" yorumunda birleşildi.
Galatasaray ataklarında "Gol" diye ayağa kalkanlara nazaran pozisyonları soğukkanlı bir biçimde takip eden Uluç, Fenerbahçe'nin ikinci önemli atağında "Adamlar 40 yılda bir geliyorlar, bizden tehlikeli geliyorlar" teşhisini koydu; Selçuk İnan'a Cristian'ın hareketi için "Penaltı" dedi; tekrarda da onayladı. Uzatmalarda Necati Ateş topu net pozisyonda Volkan'a, Uluç da Necati'ye nişanladı: "Dün Ronaldo'nun şutuna bak, bir de bu şuta bak."

GOLLE BİRLİKTE MEYVELER GELDİ
Uluç, 65'te Hakan Balta'ya gelen eleştirilere, "Yapmayın allah aşkına! Sahanın en iyisi" diye set çekti. Hıncal Uluç soğukkanlılığını koruyordu fakat diğer Galatasaraylılar sağlık açısından biraz tehlike arz ediyordu. Tam bu satırları yazarken Galatasaray'ın golü geldi ve sevinçten bilgisayarımız da nasibini aldı. Golle birlikte meyve servisi başladı. 70'te "Fenerbahçe bitti" denildi. Maçın seyri, Galatasaraylıları iyice galibiyete inandırmıştı ki 79'da Stoch, elmaları, portakalları boğazlara dizdi.

Ve Hıncal Uluç'la derbi sohbetimiz:
Galatasaray neden kaybetti?
İki sebepten... İlki Fatih Terim; ikincisi Cevad Prekazi'nin meşhur lafı: Top Galatasaray'ı sevmedi bugün... Fatih Terim 60 dakikayı ziyan etti. Kafasındaki 11 ile oynama uğruna... G.Saray'ın kenardakilerle 18, normalde 22 kişi olduğunu unutuyor. Kafasında tek 11 var ve bu 11 ile oynayacak. O 11'in dışına çıkılması için ya sakatlık ya da cezalı olacak. Fenerbahçe yüzde 10'u kadar hücum yaptı ama daha etkiliydi. Galasataray'ın savunması kademeye girmiyor. Bir hatada gol oluyor. İki savunma hatası iki tane gol... Maçı buraya bırakmayacaksın. Fatih Terim'i anlamakta güçlük çekiyorum. Özellikle son yaptığı değişiklik. Sağ bek Sabri'den mi sol açık olur, yoksa sene başından beri o mevkiinin adamı olduğunu bağıran Riera'dan mı? Terim bu maçı iyi analiz ederse, bu maç Galatasaray'a şampiyonluğun yolunu açar. Beşiktaş ve Trabzon'un zaten rakip olacak durumları yok. Galatasaray'ın Fenerbahçe'den ne kadar üstün olduğunu gösterdi. Yeter ki şapkasını önüne koysun ve maçın analizini doğru yapsın. İki puan çok önemli bir fark. Galatasaray hakikaten üç takımın hepsinden gömlek farkıyla önde... Doğra oynarsa Saracoğlu dahil, bütün maçlarını kazanır ve şampiyon olur. Terim'in müdahale ettiği andan itibaren oyunun ne olduğunu gördük. Fenerbahçe darmadağın oldu ama o an top sevmedi. Ama oyunun başından da iyi oynayabilirdi. Vazgeçemediği çocuğu Emre Çolak, Ziegler'i seyrediyor, Semih de refakatçilik yapıyor. Türkiye'nin en iyi açıkları Aydın ve Riera oyunda yok. Bu arada, Aykut Kocaman da iyi hoca değil. Bir şey yapmadı maçı kazanmak için.

İSTATİSTİKLER BASKI OLUYOR
Arena'da büyüyü bozamadı mı? İstatistikler G.Saray'a baskı oluyor. Ama o istatistikleri bozmak için bir oyun ortada koyacaksın. Bu kadar iyi kanat akınlarına sahip ve bu kadar iyi kanat akını yapabilecekken bu kanatları öldürüyorsun. Oyunu ortaya yığdı. Düşünsenize bu Galatasaray'ın tek golü duran toptan.

DERLEYEN: EMİR SOMER

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA