Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Osmanlı değil, Şişli Zaptiyesi..

Yani gözlerimle görmesem, yaşamasam, biri anlatsa inanmayacağım.. Cumartesi günü.. 19 Mayıs Cumartesi.. 19 Mayıs.. Gençlik Bayramı..
Hani bu yıl spor sahalarından çıkardık, sokaklara aldık ya, o bayram..
Şişli, günlerden beri bu bayrama hazırlanıyor.. Duyuyorum..
Öğleden sonra "Ben de gidip göreyim bakalım, neler oluyor, Şişli'de" dedim..
Yol boyu etrafa bakıyorum.. Şişli her metresiyle Ulusal Bayramı ilan ediyor.. Apartman boyu bayraklar, Atatürk Fotoğrafları.. Hani bazılarını rahatsız eden bayraklar ve resimler bunlar.. Eee.. Olacak o kadar.. Demokrasi var. Bayrağa kızmak da, Atatürk'e sövmek de serbest..
Yüzlerce bayrak, yüzlerce Atatürk..
Sonra..
Sonrası yok..
Bayramı, bayrak asmak ve sabah elde bayrakla caddede yürümek diye anlamış ve sınırlamış..
Onun ötesi..
Kafamda Amerika'da yaşadığım 4 Temmuz, Fransa'da katıldığım 14 Temmuzlar, Yunanistan'da şahit olduğum Ohi günleri var.. İnsanların sokaklarda çılgınlar gibi, sabahlara kadar eğlendikleri..
Şişli de "Gençlik Bayramı"na hazırlanıyor ya, günlerden beri..
Meğer tüm bayram o apartmanlara asılan yüzlerce bayrak ve resimmiş..
Yılbaşı geceleri, millet sabahlara dek eğlensin diye her şeyi yapan Şişli Belediyesi, 19 Mayıs'ın "Gençlik Bayramı" olduğunu unutmuş..
Her köşe başında, meydanda minik orkestralar, bandolar, şarkılar söyleyen, eğlenen, dans eden şarkılar söyleyen gençler var kafamda..
Ortaokulda öğrendiğimiz şarkı var..
"Hoş bir şey var mı bu dünyamızda
Neşeli şarkılar, tınlayan çalgılar
Oynayan, dans eden gençler kadar.."
Bayram, Gençlik Bayramı böyle yaşanır.. Yerel yönetime de yardımcı olmak, eğlenceyi organize etmek düşer..
Şişli'yi, Nişantaşı'nı dolaştım.. Bir şey yok.. Bayrakları kaldırın.. Bayram yok..
Gittim, Abdi İpekçi'de bir kaldırım kafesine oturdum.. Orada gördüm ki, gençler kendi bayramlarını kendi aralarında yaşıyorlar.. Kafeden müzik geliyor.. Gençlerin hepsi ayakta.. Durdukları yerde dans ediyorlar..
"Ne güzel.. İşte bu" diyordum ki, bir Zaptiye Arabası durdu tam önümde.. Osmanlı mirası Zaptiyeler indiler.. İçeri girdiler.. Fıs fıs bir şeyler konuştular.. Birden gençlerin dans ettiği müzik kesildi..
"Ne oldu" diye sordum..
"Efendim gürültü oluyormuş.. Kesin müziği, demiş" Şişli Zaptiyesi..
Saat 18.30 Sevgili Okurlar.. Saat 18.30.. Daha güneş batmamış.. 19 Mayıs Gençlik Bayramı günü.. Gençler sokakta dans ediyor.. Bayramları statlardan sokağa çıkardığımız gün gençler, kaldırımda dans ediyorlar ve yerel yönetimin zaptiyesi "Kesin ulan gürültüyü" diye baskın yapıyor..
O saatte gençlerin eğlenmesinden şikayetçi biri varsa ona "Efendi.. Efendi.. Bugün onların bayramı.. Saat da altı buçuk daha.. Biraz hoşgörülü olun" diyeceğine.. Çelebi böyle olur bizde "Bayram" dediğin..
İftihar etsinler!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA