Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ölen ölür.. Öldüğü ile kalır!..

İşte gene, dünyanın hangi uygar ülkesinde olsa yeri yerinden oynatacak bir kaza!.. Hangi kaza!.. Uygar dünya ona "Cinayet" der.. Yani bir "Uludere" daha..
Türkiye'de gık yok..
Çünkü bu ülkeye damga vuran en büyük özellik, "Sorumsuzluk!.."
Bu ülkede, idari sorumluluk yoktur.. Siyasal sorumluluk ise, hiç ama hiç yoktur..
Tekirdağ'daki olay, uygar dünyada, o limanın sorumlusunu, o ilin valisini, Liman İşletmeleri Genel Müdürünü götürmekle kalmaz, Ulaştırma Bakanı da, anında istifa ederdi..
Bizde, 4 ölü var.. İdari ve siyasi sorumlulardan "Gık" yok.. Ne zaman oldu ki?.
Dünkü Sabah'ta fotoğrafı gördünüz mü?. Yahu, olay acı ama "Laz" fıkrası gibi.. Hani Laz pilot "Uy bu nasıl pist.. Boyu 10 metre.. Eni 300" demiş ya..
Arabalı vapur iskelesi öyle.. Neden?.. Çünkü iskele arabalı iskelesi değil. Normal yolcu vapuru için yapılmış.. Arabalı vapura özel iskele yapılır.. Diklemesine girer, arabayı karaya çıkarır.. Bu iskeleye arabalı, enine yanaşıyor. Vapurdan inen arabanın beş metre ötesi derin deniz.. Böyle şey olur mu?.
Hadi oldu.. Hadi mecbur kaldınız.. Orası gündüz gibi aydınlatılır.. Kırmızı yanıp sönen ışıklarla bir zincir yapılır ki, gecenin o saatinde hem de uyku mahmurluğu içinde inen şoför, gaza basıp karşıdan denize uçmasın..
O vapur Bandırma'dan Tekirdağ'a gelene kadar, en az 50 kere anons yapılır, "Vapurdan inince hemen sağa dönün.. Düz giderseniz, beş metre sonra denize düşersiniz" diye..
Bunların hiçbiri yok.. Hiçbiri..
Niye?..
Çünkü kimsenin umurunda değil..
Niye?.
Çünkü bu ülkede "Sorumlu" diye birisi yoktur..
Sen ölürsün.. Öldüğünle kalırsın..
Bu hep böyle olur. Bunun hep böyle olduğunu herkes bildiği için, kimse aldırış bile etmez.. Kimse önlem almaya dahi zahmet etmez..
Akşam haberlerinde televizyona bakar "Vay" der, "Dört kişi daha ölmüş.."
O kadar.. Purosunu yakar.. Keyfine bakar.. Vicdani sorumluluk duyusu dahi yoktur çünkü..
Ertesi gün başkaları, daha ertesi başkaları, pisi pisine ölmeye devam ederler..
Başbakan'ın "Üçer çocuk yapın" demesi, Maliye Bakanı'nın üç çocuklulara vergi muafiyeti verip teşvik etmesi belki de bundandır..
İnsanlar her ama her gün pisi pisine ölürken, nüfusu korumanın tek yolu, doğurmak, durmadan doğurmaktır çünkü..
Türkiye "Saldım çayıra, mevlam kayıra" ülkesidir!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA