Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Akmerkez karşısında "Kentsel" trajedi..

Akmerkez yan kapısı karşısında, Musevi mezarlığı ile Belediye Sitesi arasında kalan, Ulus'a giden yolun sağındaki son yeşil alana, Nisan 2012'de bir gece ansızın bir konteynır konuldu... Üzerinde Aleyna Tekstil yazıyor... İnternete girdiğinizde firma; yatak örtüsü, seccade, damat seti gibi ürünler üretiyor.
Yemyeşil ve yıllanmış ağaçların arasına sıkışan bu garip şantiye konteynırının önüne, daha sonraki hafta birkaç çiçek kondu saksı içinde... "...biz de, yeşile ve doğaya saygılıyız" demek için herhalde.
Bir de solmuş bir kağıt yapıştırıldı camına: "...çay bahçesi" izni gibi, el yazısı ile yazılmış garip bir şey...
İlginç; Bursalı çarşaf firması, Akmerkez karşısında çaycılığa başlıyor!...
Tam bu noktada, Belediye sitesi sakinleri uyanıyor.. Bir dönemde "Yeşil park alanı" diye belediyeye terk ettikleri arazi göz göre göre, birilerine pazarlanıyor, üstelik çay bahçesi olarak ...
Önce Beşiktaş Belediyesi'ne ihbarda bulunuyorlar... Zabıta; "Bakarız" diyor"... ama hemen o hafta sonu, alay eder gibi, 1400 metrekarelik alanın yoldan görünmeyen arka kısmına, çaktırmadan tel örgüler çekiliyor...
"Bu yeşil alan dünlerde sizlerindi, şimdi artık bizim oldu" der gibi !...
Çalışmalar, hafta sonları ve geceleri yapılıyor, Her halde başkalarını rahatsız etmemek için...
Beşiktaş Belediyesi'ne bu yeni durum da anlatıldığında, olayın ardında başka güçlerin olduğu anlaşılıyor !...
"Efendim bu yol Anakent Belediyesi denetiminde. Dolayısıyla bizi aşar, onlara müracaat edin!."
Anakent.. Beyaz Masa.. Dilekçe.. Durum, vaziyet tarifi... derken Anakent Zabıta Müdürlüğü'nden bir hafta sonra bir cevap..
"..taşınmaz tespit tutanağı tutuldu, İstanbul Valiliği, Defterdarlık Avrupa yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na konunun gereği için yazı yazıldı...
" ..ve hemen o hafta sonu da, bu kez eksik kalan ön çit tellerle çevriliyor...
Bir gecede yeşil alana konan "şantiye konteynır"ı, etrafı tel örgülerle çevrilince, "Gayri menkul milli emlâk mülkü" oluyor!...
"Çarşaf firmasının şantiye konteynırı bu... Korunması lazım" her hal!..
Belediye sitesi sakinleri, ilgi ve hayretle olayları izliyor... Zaten günümüzde artık her şey gözler önünde oluyor...
Buraları belediyeye terk ederken beklentileri buraların, yaşlılar için bir park veya çocuklar için bir bahçe olması.. Ama görüyorlar ki, ana arter üzerindeki son yeşil alan, ticari amaçla pazarlanıyor.
Yolunuz buralara düşerse, bu yeşilliklere ve ağaçlara, son kez bakın.. Hatta isterseniz resmini de çekin ki, yarınlarda çocuklarınız ve torunlarınıza gösterir "Yavrum bakın.. Bu yeşillere, biz ağaç, çimen derdik" filan diye anlatırsınız..
Bugün yaşananlar, esasında yarınlarda yaşanacakların "Gelecek program"ı..
Yeni çıkan "Kentsel dönüşüm" yasası ile yıllardır burada oturanların nasıl sürüldüğü, Akmerkez çevresi, karşısı, Belediye Sitesi ile arkasındaki Petrol Sitesi'nin nasıl "Halkımızın yararı" için paylaştırıldığı bir tefrika olur. Trajik bir tefrika!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA