Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Peki bu ülkenin insanlarını düşünen..

Sabahtan beri kaçıncı defa ayni haber, ayni görüntülerle ekrana geliyor, karşımdaki ekranda.. Bir Başbakan konuşuyor.. Bir Cumhurbaşkanı.. Efendim ülkede iki başlı yönetim olur muymuş, var mıymış?. Medyanın yarattığı gündem bu.. Ve kendi yarattığı gündemin peşinden gidiyor.. Sunucu, iki yanına iki gazeteci almış.. Yarım saat bunu yorumluyor, konuşmaların satır aralarında sır var mı, varsa ne, onu çözmeye çalışıyorlar..
Bu sırada, tam da bu sırada, ekranın altından kayan günün haberlerinden birini okuyorum..
"Bayramda meydana gelen 1980 kazada, 76 ölü, 4129 yaralı var.."
Hepsi o.. Ekranın altından geçen tek satır.. Her saat başı tekrarlanan bültenlerde bu korkunç haber yok. Tek cümleyle dahi yok..
Asıl korkunç olan da bu zaten..
Hemen her bayramda yüzlerce kaza, onlarca ölü, binlerce yaralı, bu memlekette haber bile değil.. Öyle alıştık. Öyle sıradanlaştırdık.. Öyle istatistik düzeyine indirdik.
O alt yazı da meraklısı için geçiyor.. "Bu bayramda kaç kişi öldü acaba?.. Vayyy.. 76 kişi.. Az olmuş yahu.. Ben yüzü aşar tahmin ediyordum.."
Her bayram tatilinde yığınlarla ölüyor, sakat kalıyoruz. Mala ve cana tonla zarar..
55 yıl önce gazeteciliğe başladım.. 55 yıldır bu haberleri yazıyor, bu haberleri okuyorum..
Ama 55 yıldır "Yeter" diyen ferdi vahitin çıktığını görmedim..
Ne iktidarlar!.. Ne muhalefet!.. Ne de sözüm ona Dördüncü Güç (Cart kaba kağıt) medya!..
Yahu Kurban Bayramı'nda PKK bassa, 76 ölü, 4129 yaralı versek, yer yerinden oynar.. Oysa Trafik terörü, PKK terörünü yıllardır katlıyor, umursayan yok..
Şimdi o Bayram günü, muhalefet lideri, başbakana "Sen kim oluyorsun da, yolumu kesiyorsun" diye bağıracağına "Bu her bayram yığınla insan kurban etmemizi nasıl önleyeceğiz" diye sorsaydı, daha popüler, daha ilgi çekici olmaz, daha çok taraftar bulmaz mıydı?. İnsanlığı geçtim, siyaseten soruyorum.. Bunlar siyaseti de bilmiyorlar. Onu söylüyorum..
Hele salı günleri doruğa varan ve milleti iyice bölmekten başka işe yaramayan karşılıklı hakaretler, insanımızın umurunda mı sanıyorsunuz.. Herkes öfke ve dehşetle ve umutsuzlukla izliyor, sizleri.. Her salı daha umutsuz olarak.. Daha içi karararak..
Her bahane ile karşılıklı sövmeler, hakaretler ve aşağılamalarla bu ülke nereye gider?.
Bir defa da, bir konuda birleşip çözüm arasanız da millete bir umut verseniz, "Siyasiler sorunlarımızı çözecek" dedirtseniz?.
"Bunca trafik kazası neden oluyor" diye bir araştırma ve çözüm gurubu kursanız Meclis'te de, ne işe yarayacağını bilmediğim, kimsenin ciddiye bile almadığı geçmişin yaralarını deşme, kaşıma ve kanatma sorgulamaları yapan komisyon yerine, "Bayramda ölümlere son" çabası içinde olduğunuzu gösterseniz mesela..
..Ve de medya.. Biz yani..
Tamamen lafa dayalı bir palavra gündemi yaratıp, kimsenin ciddiye almadığı o gündemle palavra yorum programları üreterek vakit geçireceğimize, 76 ölü 4129 yaralı dehşetini tokat gibi suratlara çarpan haberler yapsak.. Ekranda her bayram tekrarlanan bu dehşeti tartışsak.. İktidarı da, muhalefeti de sorgulasak?.
Onlar siyaseti bilmiyor, biz gazeteciliği biliyor muyuz?.
Kendi yarattığımız sahte gündemle, halkın gündeminin çok farklı olduğunun farkında olanımız var mı?.
76 ölü, 4129 yaralı!..
Bakalım gelecek bayramda kaç ölecek, kaç sakat kalacağız?.
Ölelim ne var?.. Üçer üçer doğacağız ya, artık!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA