Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mayalara iftira ediyoruz!. Kıyamet yok!..

Dünya gazeteleri, dergileri, televizyonları, sosyal medya, aklınıza gelen her iletişim aracı, 21 Aralık'a kilitlendi sanki.. Efendim Maya Takvimine göre, 21 Aralık 2012'de kıyamet kopacakmış.. Kambersiz düğün olur mu?. Benim de yazmam gerek.. Ama ne yazacağım?.. Birden jeton düştü. Ağabeyim Öcal, yaklaşık on yıldan beri, Mayalar ve Marduk Efsanesi üzerine ne bulduysa okuyor. Evindeki bir yığın kitabı yetmiyor, bir de internet.. Ve de yıllardan beri ne zaman bir tatil yöresinde bir araya gelsek, bize Mayalar'ı ve takvimlerini anlatıyor. Hem de öyle keyifli anlatıyor ki..
Yakaladım. Başladım sormaya..
Soru: 21 Aralık'ta kıyamet kopacak mı?..
Cevap: Mayalar ve Maya Uzun Takvimi konusunda yıllardan beri çok kitap ve makale okudum, bunların içinden süzebildiğim kadarıyla, benim de "uzman olarak elbette değil", ama insan olarak, gazeteci olarak bir görüşüm oluştu. İşte o görüşlerin ışığı içinde, bu yöndeki haberleri okuyunca kahkahalarla gülüyorum. Dahası, "Kıyamet kopacak" palavrasını Maya'lara ve Maya Uzun Takvimi'ne etiketleyerek, bu bir zamanların Dünya yüzünde yaşayan en uygar halklarından birine iftira edilmesine de üzülüyorum. Ne Maya kültünde, ne de aynı yerlerde yaşayan Olmek'lerden kendilerine intikal ettiğine dair güçlü işaretler olan Maya Uzun Takvimi'nde "Kıyamet kopacak" diye bir mesaj yoktur. Hatta kıyamet ile ilgili en ufak bir ima dahi yoktur!..
Soru: Peki, nedir Maya Uzun Takvimi?..
Cevap: Maya Uzun Takvimi, "5126'şar yıllık 5 dönemli", yani 26 bin yıla yaklaşan bir süreci gösteren bir takvimdir. 21 Aralık 2012'de, bu takvimin 4'üncü dönemi bitecek ve 5'inci 5126 yıllık sürece girilecektir. Maya Uzun Takvimi'nde, 5'inci dönemin bitişinde bile, Dünya'nın, insanlığın yok olacağına, yani kıyametin kopacağına dair ne bir işaret, ne de bir şifre vardır!..
Soru: Yani Maya Takvimi, başlangıcından öncesi olan, sonrası da olacak olan bir takvim öyle mi?..
Cevap: Evet!.. S
oru: Nereden çıktı bu takvim?..
Cevap: Mayaların yaşadığı Meksika'nın güneyi ile ve Orta Amerika'daki mağaralarda ve kazılarda bulunan Tortuguero (taş) ve Camalco (tuğla) tabletlerinden... Ne var ki, şu anda Maya Dili'ne dair (neredeyse 50'den fazla lehçesi var) bir alfabe bulunamadı, işaretler ve şekillerle anlatılanlar da tam olarak çözülemedi. Dahası ele geçen ve belge niteliğinde olan yazıtlar, İspanyol istilacılarının yakıp yıkıp yok etmeleri yüzünden ne yazık ki, çok az!..
Soru: Bir de Marduk kıyametinden söz ediliyor, nedir Marduk?..
Cevap: Marduk, bir Mezopotamya efsanesidir. Marduk, Mezopotamyalıların en büyük tanrısıdır ve Sümerler'e göre, Güneş'in etrafında 3661 yıllık bir süreçte dönen gezegendir. Bu gezegen Güneş'e ve Dünya'ya yaklaştıkça etkileri gösterir ve Dünya'da da büyük doğal olaylara sebep olur. Sümerler'e göre, yakına geldiğinde Dünya'ya çarparsa "Kıyamet" gerçekleşebilir. Marduk'un Mayalardaki karşıtı Niburu'dur, ama bunlar eğer varsa ve 21 Aralık'ta kıyamete sebep olacaksa, çoktan "teleskoplarımızın görüş mesafesinin içine girmesi" gerekirdi; yani Marduk, ya da Niburu'nun çarpmasıyla kopacak "Kıyamet"in şu anda en ufak bir izi yoktur, evrende!..

Yarın.. Peki 21 aralık ne, o zaman?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA