Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Metin Kaçan!..

Hasan Kaçan, Gelişim yayınlarında birlikte çalıştığım, çok sevdiğim dostumdur. Kardeşi Metin'i hiç tanımadım ama Ağır Roman'ı çok sevdim. Romanı da, filmi de.. Bizim medyanın hâlâ haberi yok, asıl balesi vardı..
Müziklerini Fahir Atakoğlu yazmış, Aysun Aslan, koreografiyi yapmış ve sahneye koymuştu.. Zamanın Opera Bale Genel Sanat Yönetmeni Mesut İktu, büyük destek olmuştu. Her boş olduğum gece gittim. Defalarca izledim. Doyamadım..
Sibel Sürel ve Çiğdem Tezcür ve Selim Borak'ın sadece dansları değil, üstün oyunculukları da hâlâ aklımdadır..
"Doğu Yakasının Hikayesi" demişlerdi, alt adına.. Avrupa'ya gittiler. Los Angeles'ta oynadılar, East Side Story diye..
Japonya'dan bile turne daveti gelmiş, İktu Hoca anlaşmayı yapmıştı. Ayrıldı.. Turne kaldı. Bana sorarsanız, gelmiş geçmiş en büyük Türk Balesi, muhteşem bir gösteriydi, Ağır Roman...
Mesut Hoca ile konuştum dün.. "Türkiye'nin ilk ve tek dans tiyatrosuydu, Ağır Roman. Yazar, besteci, koreograf el ele vererek çalıştılar. Aslında "Devlet" sahnesi için riskli bir yapımdı. Neticede AKM'den sadece 300 metre ötedeki bir perişan mahalleyi, dekoru, kostümleri, küfürleri ile sahneliyorduk. Ama göze aldım. Büyük başarıya ulaştı. Senelerce sahnede kaldı" dedi.
Ağır Roman yazarının hayatı hızlı, ölümü ağır oldu. Başta Sevgili Hasan, ailesine, dostlarına ve sanat çevremize baş sağlığı dileklerimle..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA