Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir ilginç konser!..

"Bir ilginç konser" diye mesaj attım, Güven'e.. (Osma). Kalktı geldi. "Nedir" dedi.. "Valla bilmiyorum" dedim. "Çağ (Erçağ) aradı. 'Hıncal ağbi gel, seversin' dedi, biz de gidiyoruz.."
Gittik, Borusan Müzik Evi'ne.. İlk defa gidiyorum. Çok hoş bir salon.. 30- 40 kişi U şeklinde oturuyor. Tavanda gene U şeklinde bir asma kat var, tek sıra..
Yedi sanatçı yan yana oturdular. İki perküsyon (Börtçene Terlemez, Burhan Hasdemir), ut (Ersin Ersavaş), kanun (Mesut Bingöl), Klasik kemençe (Kaan Sezerler), bas (Alper Çam), darbuka (Programda dhollo yazıyordu, ne demekse/ Erdem Erol..)
Bir müzik başladı.. Karadeniz, Akdeniz, Doğu, Orta Anadolu, Ege, Balkanlar, Kafkaslar, oturduğumuz odaya doldu.. Hoş, çok hoş..
Loca Luna diye bir gurupmuş bunlar. Yıllar önce Barcelona'da bir festival için kurulmuşlar (Adları o yüzden İspanyolca), gidememişler ama dağılmamışlar da..
Çağ Erçağ gurubun kurucularından.. Ama klasik çellocu olarak dünya çapında büyüyünce ve programı yoğunlaşınca, Loca Luna'nın konuğu olabiliyormuş ancak..
Güven'le çok eğlendik.. Ama Loca Luna, amatör zevkle kırk yılda bir böyle konser verme dışında, profesyonel iş yapmak istiyorsa, bir Nez bulmalılar.. Şarkı söyleyen ve dans eden bir solist..
Selvinaz adlı Roman Havası bestelerini çalarken, bir dansçı geldi gözlerimin önüne.. Konservatuvarlar modern dans eğitimi de veriyorlar artık. Ararlarsa bulurlar.. Her gece de iş bulurlar!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA