Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ferdi'yle mutlu günler!..

Hayır.. Ferdi Özbeğen'le hiç tanışmadım..
Arkadaşlığımız, konuşmuşluğumuz yok..
Canlı da dinlemedim hiç. Ne bir gazino, ya da kulüpte, ne de konserde..
Dahası.. Kişisel diskoteğimde bir tek Ferdi plağı da yok..
Ama onun adı bende hep "Mutluluk" çağrışımı yapıyor..
Derim ya hep, öyle akıp giden mutluluk yoktur. Mutluluk bir tespih tanesidir. Mutlu anlar, mutlu günlerdir, o taneler. Tespihiniz ne kadar uzunsa, hayatınız o kadar mutlu geçmiştir" diye.. Ankara'da yaşadığımız günlerde Abant Günleri öyleydi işte.. (Tam da bu yazıyı yazarken tespihimi kaybettim iyi mi?. Brezilya'da mı nerdeyse yetişen bir bitkinin tanesiymiş. Zeytin çekirdeği gibi çirkin bir şeydi, yapan usta bana yolladığında..
Yaşamdan Dakikalar'da bir "Tespih" bölümü yapmıştık. Hoşuna gitmiş. Hediye etmek istemiş.
Tarifi içinden çıktı. Çekildikçe parlarmış..
Yıllar sürdü, harika cilalı gibi olması. Gözüm gibi bakıyordum, çöp battı. Alkent'te tam da evin önünde, cebimden anahtarı çıkarırken düşürmüşüm, kesin. Arabada elimdeydi, evde yok..) Şimdi yerinde yeller esen Turban Otel'e giderdik.. Holly, ben, Modern Folk ve eşleri..
Almanya'dan bize katılmaya gelen nur içinde yatsın Mehmet Bari..
Müdür Sonay, tam kafa dengi.. Kışın nerdeyse buz tutmuş gölün etrafında şakalar, oyunlarla turlamalar.. Gece olunca, yemekten sonra şöminenin başında Doğan'ın gitarı çıkarmasıyla başlayan, şarkılar, türküler.. Sonay Müdürün hazırladığı sucuk şişlerinin şömineye uzatılması..
Bizim Ahmet, Doğan, Selami hoştur da, uykucudurlar.. Hele de o göl turlu günlerin gecesi erken giderler yatmaya.. Holly de öyle..
O da uykucu.. Kızlar cin.. Nihal, kardeşi Nihan, Semra kalırız..
O sırada Ferdi çalardı, şömineli lobide işte..
Bir dans pisti ortada.. Otel kalabalık. Bizim kızlar atarlardı kendilerini piste.. Eee.. Onları yalnız bırakmamak lazım.. Ben de yanlarına..
Saatlerce dans ederdik, Ferdi'yle.. Kızlar bayılırdı.
Herkes bayılırdı..
Abant'a gitmekle, Ferdi'ye gitmek özdeşleşmişti..
Çocuklar plan yapıp "Haydi Boss, Abant'a" diye gelince, "Tabii ulan size kolay. Saat on deyince yatıyorsunuz. Kızları güneş doğana kadar ben eğlendiriyorum" diye takılırdım..
Çok ama çok tane eklemişti Abant, tespihime..
Simgesi Ferdi olan Abant!..
Nur içinde yatsın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA