Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yavuz haklı..

Okur Temsilcimiz Yavuz Baydar, bir haberde karşı tarafın görüşüne yer verilmediği için, ekonomi servisini eleştirmişti haklı olarak. Bu gazeteciliğin en önemli kuralıdır çünkü.
Servis özür dileyeceğine, editör Oğuz Karamuk imzasıyla sert bir yanıt verdi. Karşı taraf aranmış ama yanıt alınamamıştı.. "Yazmadan beni arasaydın" diyordu Karamuk!.
Geçen hafta Baydar ile Karamuk oturmuş konuşmuş, anlaşmışlar. Yavuz "Karşı tarafın arandığı ama yanıt alınamadığı haberde yer almalıydı" görüşünde ısrarcı, ama "Karamuk'u aramalıydım" diyor.
Hayır Yavuz, değildin!.
Senin görevin okur adına, temel gazetecilik ilkelerini denetlemek. Her okur, okuduğu her haberin ardından Sabah'ı arayıp sorabilir mi?. Böyle bir şey var mı?. O zaman sen de sormazsın..
Şimdi, Yavuz'un sayfasında bir fotoğraf var bu hafta.
Resim altı yok.. "Resim altı niye yok" diye yerden yere vururum, sayfa editörünü.. Çünkü resim altı, manşet kadar önemli unsurdur gazetenin okunmasında..
Ama biz unuttuk bu ilkeyi..
Kimse yazmıyor. Her gazete böyle.. Ya farkında değiller resim altının öneminin, ya da, şişir git. Kim uğraşacak resim altı ile..
Şimdi niye editörü arayıp "Resim altı neden yok" diye sorayım ki?.
Niyesi beni hiç ilgilendirmiyor çünkü.. Önemli olan sonuç.. Yüz binlerce okur hiçe sayılmış. Bana ne sebebinden?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA