Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir bale şöleni ki..

Bale deyince akla Rusya gelir, dünyada.. "Rus Balesi" deyince de Bolşoy!. En ünlüsü odur çünkü.. Sovyetler döneminde devletin en çok desteğini alan, en yetenekli sanatçıları, adeta milli takım gibi toplayan Bolşoy!..
Sovyet sisteminin ve komünizmin çökmesi başka kentlere, başka balelere doğma, gelişme, büyüme şansı verdi.. Büyük ustalar kendi balelerini kurdular..
Viacheslav Gordeev, bunlardan biri.. Büyük yeteneği ile kısa zamanda Bolşoy'da baş dansçılığa yükselen, yaşı ilerleyince, yapımcı, yönetmen ve koreograf olarak bu sanatın içinde kalan Gordeev, bir ara Bolşoy'un da Genel Sanat Yönetmenliği'ni yaptı ama onun hedefi kendi balesiydi. Küçük "Moskova Balesi"nin yönetimini ele aldı. Öylesine geliştirdi ve turnelerle dünyada üne kavuşturdu ki, devlet, adını ve desteğini verdi. Gordeev'in ekibi "Rus Devlet Balesi" oldu. Avrupa'nın en iyi balesi seçildi.
Koreografi alanında eşsiz bir yeteneğe sahip olan Gordeev'in, yeni ufuklar açtığı yapımlar, geleneksel ve modern balenin zarif bir sunumu.. Danslarında felsefe ve şiirsellik var. Böyle olunca her yaştan, her kültürden ve her zevkten seyirci için ilginçleşiyor.
İşte bu bale, bu hafta sonu Türkiye'de.. İki hoş gösterileri var..
Birisi meraklılar için.. Balenin en büyüklerinden Kuğu Gölü'nün tümü.. Cuma 21.00, cumartesi 15.00'de..
İkincisi, bir şölen..
En ünlü balelerden seçmeler.. Kuğu Gölü, Don Kişot, Şehrazat, Fındıkıran, Carmen başta, en güzel sololar ve ikililer..
Cumartesi 21.00, pazar 15.00'te. Bana sorarsanız ikisini de kaçırmayın..
Biletix: 0216 556 98 00
www.biletix.com
Tim: 0212 286 66 86

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA