Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ağlatmayan ağlatma, güldürmeyen güldürme filmleri!..

İki Türk filmi izledim arka arkaya..
Birincisi Sabit Kanca.. Yıllardır görmediğim sevgili kardeşim İsmail Baki Tuncer'i merak ettim..
İsmail, bizim Ünal'la (Özüak) TRT ve HaberTurk'te yaptığımız TelePazarlarda ortaya çıkanlardan.. Kimler ilk bizde görünmedi ki..
Nehir Erdoğan, Pelin Sönmez, Yavuz Seçkin, başta..
İsmail, Yavuz'un ikilisiydi. Hakan'la Utku'nun yazdığı skeçlerde milleti kırar geçirirlerdi. Hele İsmail müthiş tiplemeler yapardı.
Sabit Kanca'yı Alper Mestçi yazmış ve çekmiş ve İsmail'i de fena halde ziyan etmiş. Ortada film diye bir şey yok.. Cem Yılmaz'ın Stand Up gösterisinin biraz kalabalığı.. Başından sonuna belden aşağı esprilere dayalı, sokak argosu diyaloglara gülmemiz bekleniyor. Dahası, İsmail'i de değiştirmiş. Ağzının içine kimbilir neler doldurup biçimsiz bir surat yaratmış, aklınca "Komik" olacak..
Yahu, o an yarattığın bir tipleme için makyaj yaparsın. Levent Kırca gibi.. Daniskasını yaptı. Ama Levent kendi tipini değiştirdi mi?. Kendi tipini değiştiren bir komedyen dünyada var mı?.
Üzüldüm İsmail için sinemadan çıkarken..
İkincisi Aşk Kırmızı..
Osman Sınav nasıl bir öykü yakalamış.. Nasıl oyuncular bulmuş..
Ver bir Amerikalıya, size yılın en çok izlenen filmlerinden birini çeksin.
Bizde yapılan ziyan..
Senaryo nasıl yazılır bilen yok.. Diyalog yazmayı bilen hiç yok.. Filmde en önemli unsur hele günümüzde tempodur, aklına getiren yok..
Ne var?.
Gerçekten iyi, her şeye rağmen çok iyi oynayan üç oyuncuya bol bol göz yaşı döktürme sahnesi..
Nurgül Yeşilçay, Tayanç Kırmızı ve Ezgi Aşaroğlu'nun tek kelime diyalogsuz göz yaşı dökme sahnelerini kesip çıkarın, filmden en az 35 dakika eksilir..
Bakın, öykü öylesine meraklandırıcı ki, tüm temposuzluk ve ağlatma zorlamalarına rağmen, sonuna kadar izliyorsunuz, onu söyleyeyim..
Ama o zorlama trajik sahnelerden vazgeçse ve aptalca, asla inandırıcı olmayan ve seyirciyi tatmin etmeyen final üzerinde biraz kafa yorsaydı, Sınav, gişe rekorları kırardı. Film o zaman, belki ağlatırdı da..
Yazık etmiş..
En başta da dedim ya, oyunculara, hele de harika oynayan Nurgül Yeşilçay'a..
Son not.. Nurgül'ü nedense sevmeyen magazin basınında yazılanlara kanmayın. Filmde ne dekolte görüntüler var, ne de bir sevişme sahnesi.. 30 saniye kes, Suudi Arabistan'da oynar!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA