Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Türker Ağabey!..

Hayatımda gördüğüm en unutulmaz Dans Tiyatrosu'ydu, American dans Theatre Odyssey, geçen hafta sonu..
Bir Romeo Jülyet uyarlaması yapmışlar.. New Yorklu iki sokak çetesi.. Birisi tam sefilleri oynuyor, Romeo bu çeteden.. Öteki bir sınıf yüksek, daha zengin çocukları.. Jülyet de onlardan.
Romeo çetesi Rapçi.. Jülyet'inkiler Rock'çı..
Yani bu kadar mı güzel danslar olur.. Hele finalde, rahibin verdiği ilaçla ölü gibi uyuyan Jülyet'in mesajını, cep telefonunun şarjı bittiği için alamayan ve büyük aşkını öldü sanan Romeo'nun öyle cansız (gibi) yatan Jülyet'le bir dansı var.. Yani bir canlı ile bir ölünün dansı..
Nasıl inanılmaz bir koreografi.. Nasıl harikulade bir performans..
On dakika alkışladı seyirci finalde.. Üç defa bis yaptı ekip..
Türker Ağabeye binlerce teşekkür.. Böyle muhteşem gösterileri, sadece Amerika'ya gitme imkanı olanların tekelinden çıkardığı için..
Konuştum.. Müthiş zarar etmiş bu organizasyondan da.. Ama inatla ve inançla devam ediyor. Onun için katlanıyor teşekkürüm.
Şimdi 15-16 Nisan'da gelmiş geçmiş en güzel Türk balelerinden biri Harem var. Seyre doyamamıştım, gene gideceğim.. Alaturka Türk müziği üzerine, nasıl güzel bir öykü, nasıl güzel bir koreografi ve gene nasıl güzel bir uygulama..
Giderseniz, siz de bana teşekkür edeceksiniz, uyardığım için..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA