Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bedri New York'ta..

İnci ve Erol Aksoy'un New York'ta sanat dünyasının içinde yaşayan kızları Eda, ricam üzerine, Bedri Baykam'ın bu kentte açtığı "Çerçevelenmiş Canlı Zaman ve Uzay/ Framed Live Time and Space" sergisinin açılış izlenimlerini mailledi.

***
"'Bu da sanat mı' dedirtmeyen sanat, sanat değildir" diyen Bedri Baykam, sadece çerçevelerden oluşan eserlerini New York The Proposition Gallery'de sergiliyor.
Bu yeni kavramsal sergisinde, tavana asılmış, çift taraflı olarak hazırlanmış 7 boş çerçeve var.
Bedri, çerçevelerin aslında boş olmadığını, gerçekte bize canlı bir zaman ve uzay sunduğunu belirtiyor. Akan zaman ve yaşamı içine alan çerçeveler, bu sunumla gerçekçiliğin, 3 boyutluluğun ve Kavramsal Sanat'ın kesişme noktası haline geliyor.
Açılışta Bedri Baykam'la beraberdik. İddialı..
"Bu çıkışımla, sanatçıların tüm dünyada Duchamp'la başlayan ve 100 yıldır takıntılı bir şekilde süregelen 'Hazır-Yapım'la ilişkileri sonsuza dek değişecek" diyor. Başkaları tarafından üretilen nesneleri kullanıp "Eser yaratmak sanat mı, değil mi" tartışması Duchamp'ın bir pisuarı getirip galeriye imzasıyla koyması ile başlamıştı..
Bedri, sürekli yeniyi arıyor ve bu tavrıyla sanatseverleri şaşırtıyor.
Bedri "Çift taraflı çerçeveler boş görünüyor olabilir. Ancak bu boşluğa hiçlik olarak bakılamaz. Bu düzlemde her şey, hiçbir şeyle aynı havayı soluyor. Sokaktan galeriye ve/veya galeriden sokağa bakanlar bu çerçevelerin içinde farklı gözlemler yaşamış oluyorlar.
Çerçevenin içinde oluşan her görüntü canlı ve tekil. Zaman ve mekan sürekli değişmesine karşın beraberce paketlenmiş ve çerçevelenmişler. Bundan daha gerçekçi, daha kavramsal, daha küstah ve daha meydan okuyan, ama bu kadar da sade olmak kolay değil" diyor..
Peki Amerikan sanat çevreleri ne diyor..
"Onları da bekleyip görecek ve size nakledeceğim" diyor Eda..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA