Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bakanlık da değilmiş..

Çevre Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gürbüz Öztürk aradı. "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın inşaatların saatlerini belirleme yetkisi yoktur. Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yanılmış olmalı" dedi.. Bilgi de verdi.
"Bu tür izinler, İstanbul Valisi Başkanlığındaki İl Mahalli Çevre Kurulunca verilir. Bu kurul ayda bir toplanır. Aldığı kararlara itiraz olursa, konu bir ay sonraki toplantıda değerlendirilir.."
Kurulda Ticaret Odası ve çeşitli Sivil Toplum Örgütleri ve ilgili bakanlık temsilcileri (Yani Çevre Bakanlığı da) bulunuyormuş..
Buyrun burdan yakın..
Pazar günü, İstanbul halkının ender dinlenme yerlerinden biri olarak düzenlenen sokakta beton kamyonları arka arkaya sıraya girip etrafı egzoza ve gürültüye boğacaklar. İtiraz edeceksiniz. Bir ay sonra karara bağlanacak.
Ölme eşeğim ölme..
Bu nasıl bir bürokrasidir, Sayın İstanbul Valisi..
Şimdi cevabı Bab-ı Ali'den bekliyoruz!..

***

Bir de minik not..
Ahmet Derya Özkan yollamış.
"İnsanların dinlenme hakkı, başlıklı yazınızı okudum. Bana 2 sene önceki Hollanda günlerimi hatırlattınız.
Bir vesile ile, Eindhoven'e gitmiştim. Pazar günüydü. Hayalet şehir gibiydi. Kimse yoktu ortalarda. Sordum, soruşturdum. İnsanlar pazar günleri evlerinde olmayı tercih ederlermiş ve kimseyi rahatsız etmemek için arabanızı bile yıkayamazmışsınız.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA