Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ertuğrul Günay!..

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son günlerde söylemleriyle öne çıkıyor.
"Bakanlıktan alındı, ondan böyle konuşuyor" diyenler fena halde yanılıyorlar.
Günay'ı bakan olduğu ilk günden beri izliyorum. Zaman zaman eleştirdim de.. Ama hep çok sağduyulu olduğunu, koşulları içinde en iyiyi nasıl yapabileceğini düşündüğünü biliyorum.
Bugünkü Kültür Bakanı'nın köküne kibrit suyu ekmeye çalıştığı Devlet Tiyatro, Opera ve Balesi'nin, Günay zamanında nasıl geliştiğini, yayıldığını, AKM'nin bir an önce açılması, Ayazağa'nın tamamlanması için nasıl savaştığını yakından gördüm.
Fazıl Say, bana sorarsanız (Ki kendisine de söyledim) yanlış bilgilenme sonucu Günay'a çok saldırmıştı. Yutulacak gibi değildi. Ağır bir yanıt gelebilirdi.
Hemen Günay'ı aradım.
"Sayın Bakan, Fazıl Say'lar patates tarlasında yetişmiyor. O dünyanın dört bir yanında bu ülkenin adının saygı ve coşkuyla anılmasına sebep oluyor. Sanatçı dediğin dünyanın her yerinde deli dolu olur. Hoş görülü davranın lütfen" dedim..
"Anlıyorum" dedi ve anladığını gösterdi.
Fazıl'ın devam eden eleştirilerine rağmen ağzını açıp tek kelime etmedi.
Günay kalsaydı, bugünkü bakanın yıkmak için tamiratını durdurduğu AKM'yi 29 Ekim'de, yani Cumhuriyet Bayramı'nda Fazıl Say konseriyle açacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA