Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Suç ve ceza!..

Safter Yılmaz dostum Los Angeles'tan bir not yollamış gene, ibretlik..

***
Her zaman Türkiye'de trafikte ölümle sonuçlanan kazalar sonunda suçlulara verilen komik cezaları yazıyor ve "Bu adalet mi" diye soruyorsun.
Amerika'da böyle olmuyor..
Los Angeles'ın güneyindeki Santa Ana'da içkili kullandığı otomobille 2 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan ve olay yerinden kaçan 24 yaşındaki Angel Perez 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı..
9 Kasım 2011'de bir lokantada arkadaşları ile içen Perez daha sonra otomobiline binerek evine gitmek üzere caddeye çıktığı sırada Yasenia Romero adlı genç bir anne yanında 2 yaşındaki oğlu ve kucağındaki bir yaşındaki kızı ile caddede karşıya geçiyordu.. Perez'in arabası şiddetle onlara çarptı genç kadın yere yıkılırken küçük oğlu arabanın altında kaldı..
Perez hemen olay yerinden kaçmayı başardı ama evinde yakalanarak tutuklandı..
Adalet bir buçuk yıl sonra gerçekleşti. Tutuklu olarak yargılanan sürücü, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı...
Darısı Türkiye'de adaleti hâlâ bulamayan trafik kurbanlarına ve ailelerine.. Bunlar arasında sevgili Cüneyt Koryürek ve Ercan Arıklı da var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA