Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim, bu hafta sana güzel bi haber vereyim dedim. Habire olumsuz şeyler yazmaktan ben de sıkılıyorum ama n'apim kardeşim, ortam meydanda. Ama iyileri de söylüyorum. Şimdi sen de çok sevineceksin: "Dünyanın en pahalı benzini kullanan ülke" şampiyonluğunu Norveçlilerden geri aldık.
Bize bu günleri gösteren büyüklerimizden Allah razı olsun.. Valla, ikincilik de kötü değildi ama uzun süre birinciliği götürdükten sonra bayrağı Norveç'e kaptırmak çok ağrıma gitmişti doğrusu.
İçimden balkona çıkıp "En büyük Türkiye..." diye bağırmak geliyor ama şimdi birileri bundan bi başka anlam çıkartıp başıma iş açar diye kendi kendimi frenliyorum. Mektubu bitirince banyoya kapanıp bağıracam.
İnternette şöyle bi dolandım. Şu anda benzinin litresi bizde 2.07 Euro. Norveç 2.06 ile hemen burnumuzun dibinde. Bunlar bi garip adamlar. Hem petrolleri var hem de çok pahalıya satıyorlar. Onlar da durumdan şikâyetçi ama benim konuştuğum bir Norveçli; "... buna katlanıyoruz, küçümsenmeyecek sosyal haklarımız var. Eğitime, üniversite dâhil para vermeyiz. Bütün hastaneler, tedaviler bedavadır. Sokaklarda da dilenci göremezsiniz"demişti.
Benzinden alınan vergilerle bu sağlanıyormuş.. Kendilerini böyle avutuyorlar. Esasında "Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkenin vatandaşları olmak" gibi bi iddiaları yok ve bundan gurur duymuyorlar. Oysa ben duyuyorum.
Gene Norveç üzerinden gidecek olursak bunların milli geliri kişi başı 52 bin dolardan fazla.. Bizimkinin beş katına yakın. Benzinin litresine 2.06 Euro vermiş, vermemiş ne yazar Abuzittincim. Ama ben bu halimle 2.07 veriyorum. Gerçek zenginlik, gerçek milli güç işte budur. Yahu Norveçli!.. Sıkıysa benim durumumda ol da ver bakim.
Esasında ekonomik güçlerine göre Dünya ülkeleri sıralandırılırken milli gelire oranla litre başına ödenen benzin fiyatları dikkate alınmalı. Bu durumda görülecektir ki Dünyanın ilk on ülkesi arasına girmemiz için 2023'ü beklemeye gerek kalmayacak, zaten ilk onun içinde, hatta belki de en başındayız Abuzittincim.
Şu halimizle benzine, dünya ortalamasına göre, yüzde 85 daha çok para ödüyormuşuz. Norveç'le arayı açabilmek için bunu yüzde 90'ların üzerine çıkarmalıyız.
Yunanlıların da haline acıyorum. Bizden çok gerideler..1.67! Mısır'ın durumu çok, çok daha içler acısı, 0.45 Euro.. Bi de ekonomik sıkıntıdan söz ediyorlar. Zam yap! Yükle vergiyi halkın sırtına. Size akıl verecek biri de mi yok!?
Geçen gün bi gazetede okudum. TÜPRAŞ ürettiği benzinin yarısından fazlasını ihraç edermiş. Kaçtan ihraç ediyormuş biliyor musun?.. 1 lira 65 kuruştan. Herhalde ramazandayız diye bu böyle. Fakir ülkelere sevap olsun diye bu fiyattan veriyorlar. İnsanın gözleri yaşarıyor.
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş. tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA