Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Temiz maç yayını RTÜK!.. Temiz maç yayını..

RTÜK sonunda canlı spor yayınlarına müdahale etti ve ortalığı fena halde karıştıran kararlar aldı..
Kanallar bundan böyle, canlarının istediği yayınları şifreleyemeyecekler. RTÜK'ün yayınladığı listede yer alan maçların, her spor dalında şifresiz yayınlanması mecburi..
Diyelim Dünya Kupası'nı aldınız.. Elemelerden çeyrek finale kadar şifre koyabilirsiniz. Ama yarı final ve finali, açık kanaldan vermek zorunda olacaksınız.. Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi de listede var. Avrupa Kupaları'nda Türk Takımlarının bütün maçları şifresiz verilecek. Türkiye'nin Milli Maçları.. Türkiye Kupası maçları.. Liste uzayıp gidiyor.. İlk kıyameti DSmart kopardı.
Avrupa Liglerinin yayın haklarını alan ve bunları LigTV gibi şifreli kanalından verme hesapları yapan DSmartçılar nerdeyse hapı yuttular..
Şimdi perde arkasında müthiş baskılar var, RTÜK'e, karar değiştirmesi için..
Değişir, değişmez bilemem.. Burası Türkiye.. Gücü gücü yetene..
Ben bu konuda DSmart'ın fazla da haksız olduğunu düşünmüyorum. LigTV ligi şifreli yayınlıyor ve tonla para kazanıyor da, DSmart Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ni niye açık kanaldan versin?.
Benim, milyonlara tercüman olarak, RTÜK'ten bir dileğim var. Asıl o konuda kesin kararlar almalı ve yeni sezon başlarken yürürlüğe koymalılar..
Biz, tüm uygar dünya ülkeleri insanları gibi "Temiz Maç" istiyoruz..
Dünyanın hiçbir ülkesinde bizdeki rezillik yok. Görüntü üzerine durmadan reklamlar biniyor. İkide birde ekran, altından, yanından kesiliyor, ya da küçülüyor.. Yetmiyor, kanal kendi tanıtımlarını bindiriyor. Yetmiyor maçı anlatan spiker, maçı bırakıp tanıtım yapıyor..
Bunların çoğu zaten yasak ama dinleyen kim?.
Ekran kirliliği almış başını öyle gitmiş ki, RTÜK takip edemiyor.. Halk TV'ye "Gözünün üstünde kaşın var" diye ceza yağarken, maç yayınlarına "Tık" yok..
İşi kökünden halletmenin tek yolu var..
İngiltere'nin, Almanya'nın, İtalya, Fransa, Avusturya, aklınıza kim gelirse onun yaptığını yapmak, canlı spor yayını üzerine reklam alınmasını kesinlikle yasaklamak..
Başka canlı yayına reklam biniyor mu ülkemizde?.
Mesela bir ay evvelden belli.. Başbakan Kazlıçeşme'de iki saat konuşacak. Her kanal yayınlıyor.. Hani reklam?. Sıkar mı?.
Mevlut yayınları var.. Hani reklam?. Sıkar mı?
Peki, biz spor izleyen zavallıları kim koruyacak?.
RTÜK!..
Uzmanlar Avrupa'daki maç yayınlarını izleyecekler, bizdeki ekran kirinin, bizdeki rezilliğin, bizdeki soygunun başka yerde olmadığını görecekler ve "Yassah hemşerim" diyecekler.. "Bundan böyle canlı spor yayınlarına reklam bindirmek yasaktır!."
İstisna falan yok.. Kökünden yasak ve uymayana en ağır ceza..
Öyle ceza ki, o zaman spor yayını için de "Sıkar mı" diyebilelim!.
Haydi RTÜK..
En az 25 milyon insanım adına konuşuyorum..
Hele bu "Şifresiz yayın" kararından sonra, soygun tamamen yayın üzerine reklama binecek ve iyice artacak. Reklam arası maç izler olacağız.
Bunu önle RTÜK!.. Maç yayınlarında ekranları temizle.. Temizle ki, bu ülke insanı da İngiliz gibi, Fransız, Alman, İtalyan gibi ağız tadıyla maç izlesin..
İster şifreli, ister şifresiz.. Ama temiz.. Tertemiz..
İnsanca!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA