Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çin'de "Bin" Kiğılı mağazası!..

2000'li yılların başı.. Hani o müthiş kriz dönemi.. Battık, batıyoruz ya.. Eski Hisar- Topçular arabalı vapurundayız.. Mudo, Apo, Aykut Hamzagil, ben.. Taviloğlu ve Kiğılı, Bursa'da bir yeni AVM'de, dükkan açıyorlar.. "Hadi gel, gezeriz" dediler, takıldım.. Takıldım da, ne Mudo'da, ne Apo'da keyif yok.. Kriz bir defa bitirmiş, hepsini.. İkincisi Çin..
Apo "Çin dünyaya kotasız, motasız giriyor.. Onların nerdeyse bedava işçilik maliyeti ile baş etmemiz imkansız, tekstil sanayimiz batar" diyor.. Mudo destekliyor.. Aslında bu havayı yaratan ekonomi basınımız.. Onlar da ayni düşünceleri pompalıyorlar.. Köşe yazarları kapkara yazılar yazıyorlar..
Dedim ki..
"Çin dünyaya açılıyor'un bir de karşıtı var.. Dünya da Çin'e açılıyor.. Amerika, tüketimi en büyük ülke değil mi?. 250 milyon nüfusu var.. Çin'de, Amerika'nın nüfusu kadar milyoner var.. 250 milyon.. Ve bu insanlar artık Mao üniforması değil, moda giymek istiyorlar.. Çin ucuz giyeceklerle dünyayı istila ederken, siz de yaratacağınız 'Lüks' markalarla Çin'e girersiniz.. Çin'den korkmayın. Siz de Çin'i kullanın.."
O zaman köşemde yazdım da bunları.. Arşivlerde bulursunuz..
4 Ağustos 2013 Pazar Milliyet Ekonomi sayfasının manşeti "Çin'de Lüküs Hayata oynuyor"du.. Çin'e lüksü götüren Türk, Abdullah Kiğılı..
Yapılan araştırmalar, 1.3 trilyon dolara yaklaşan dünya lüks pazarında satılan on maldan birini Çinlilerin aldığını gösteriyor. Bu pazardan pay almak için Prada, Gucci, Louis Vitton gidip dükkanlarını açmışlar bile.. Kiğılı onların sokağında komşu olmuş, işte..
Türkiye'de "Abdullah Kiğılı" markası ile 250 dolara sattığı takım elbisenin üzerine Çin'de 500 dolar etiket koymuş. İlk gün 20 bin dolarlık mal satmış.. İlk etapta 12 mağaza planlamış Apo.. Beş yıldaki hedefi 1000!.. Yazıyla bin!.
Arabalı vapurdan bugüne geçen zaman 12 sene..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA