Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bartınlıoğlu!..

Haber Bayram'da geldi.. Ağbim, İzmir'de "Atilla da gitmiş" dedi.. Atilla Bartınlıoğlu.. Gazeteciliğe başladığım yıllarda Ankara'nın yıldızlarındandı. Ankara'da gazetecilik vardı o zaman.. Bir de dostluk..
CHP'nin sol kanadından, 141'den, komünizm propagandası yapmaktan mahkum olacak Atilla'nın en yakın dostu, her derdine koşan en yakını, Demokrat Parti'nin en gözde gazetecilerinden, fena halde sağcı Turhan Ağabeydi (Dilligil) mesela.. Fikirlerle, dostlukları karıştırmazdık.
Bürolar, birbirlerini atlatmak için yarışan usta muhabirlerle doluydu. Gazeteler bugünkü gibi üç otuz paraya ajanslara teslim olmazdı. Nerdeyse, bugün 2 gazete çıkaracak elemanlı bürolar vardı, özel haber uğruna.. Yerel gazeteler de müthişti.
Bartınlıoğlu, tek başına muhalefet Akis'te, Metin Toker'le omuz omuza çalışırdı, o yıllarda. İki günde bir alınıp götürülenlerden yani..
Tanıdığım en neşeli, en mizah dolu, şakacı adamlardandı. Sohbetine doyamazdınız.
Dosttu. Sevecendi, insandı..
Didim'de bir yazlık ev sahibi olabilmişti, yıllar sonra.. Orada ölmüş. Vasiyeti varmış, orada gömüldü..
Nur içinde yat, eski dost, sevgili ağabey!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA