Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzitincim,
Her bayram, trafik kazalarından, memleket kan denizine dönüyor kardeşim. Bi sürü önlem, tedbir medbir değişen yok. Arefe günüyle birlikte tam 86 ölü 4 bin 711 yaralı. Yaralı diyip geçiyoruz ama kim bilir kaçının artık bi gözü yoktur veya kolu bacağı kopmuştur! Kaçı da hastanede ölmüştür. Hastanede öldün mü, "Yaralı" diye geçiyorsun, istatistiklere..
Bu rakam, aynı zaman dilimi içinde, Irak da bombalı saldırılarda ölenlerden daha fazla.. Bizde bi günde trafikte ölen insan sayısı AB'nin 6 ülkesine bedel kardeşim. Bu işin içinden bi türlü çıkamıyoruz, nasıl çıkılacağını da bilemiyoruz Abuzittincim.
Bi "alkol" dür tutturmuş gidiyoruz. Bayram günlerinde ölümlü kazalara karışmış tek alkollü yok. Peki ne var; aşırı hız var, dikkatsizlik var, geçiş ihlali var, alkol dışında ne ararsan var.. Yanlış anlama, alkollü araç kullananlara daha da ağır cezalar verilsin. Amerika'da olduğu gibi. Buna taraftarım, hatta direksiyondaki adama "0" profil tanı. Ama görüyorsun, kazaları önleyemiyorsun, yetersiz kalıyorsun.
Bak Emniyet'in verdiği rakamlar: Bu yılın ilk 3 ayında 26 bin 580 trafik kazası olmuş bunun sadece 531'ini alkollü sürücüler yapmışlar. Geriye kalan 26.049 kazada alkol yok! Bu kazaların yarısı aşırı hızdan.. Demek, insanları eğitemiyorsun, gerekli kontrolleri de yapamıyorsun. Bu kadar açık.
Çok net bi olay daha var. Özellikle şehirlerarası yollarda işaretlemeler eksik ve hatalı. Birden çift yönlü yol teke düşüyor sen algılayana kadar karşıdakiyle kafa kafaya giriyorsun. Bu bayramda kaç tane böyle kaza oldu! Bilader ağaç yolları işaretlemek çok zor mu bi iş? Eloğlu, yeryüzünden 500 kilometre ötede kurduğu Uzay İstasyonunda tren işletiyor sen daha yollarını doğru dürüst işaretliyemiyorsun.
Ulaştırma Bakanlığı'nın bu rezilliği nasıl görmezden geldiğine bi anlam veremiyorum Abuzittincim. Arabayı sotaya yatır, karşıdan geleni durdur. Püf..püf üflet.. "Haa.. 0.50'yi aşmışın, ver ehliyetini!"
Önlenmiyor, insanlar ha babam ölüyor. Yapılması gerekeni yapma, sadece üflet! Kazalardaki ikinci büyük neden geçiş ihlalleri. Sen özellikle uzun yolda, sollama yaparken sinyalini kullanan bir araba gördün mü? Çok enderdir. Ve bu ihlal trafik polisinin gözü önünde olur, polis hiç oralı olmaz. Sollama yaparken sinyal verileceğini belki o bile bilmiyordur.
Geçiş ihlali illaki kavşaklardaki ihlal değildir. Şerit değiştirirken sinyal vermemek de, kazalara neden olan ihlallerden biridir. Gel de bunu anlat!
İnsanlarımız da bi tuhaf.. Bayramlarda çoluk çocuk arabalara doluşup illa uzun yola gidecekler. Görüyorsun kardeşim kaç aile tümden yok oluyor. Trene bin, uçağa bin, otobüse bin. İnsan balıklama cadı kazanına dalar mı, dalıyorlar. Yoğun trafiğin olmadığı günlerde yola çıksa hepsi şimdi hayatta.. Akıl almaz bi durum..
Yani neresinden bakarsan bak bu trafik meselesi umutsuz bi vaka. Her bayram "İnşallah bi yakınımın başına bi felaket gelmez" diye dua et dur. Neyse, biz üflemeye devam edelim kardeşim. Elbette büyüklerimizin bi bildiği vardır.. Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA