Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Değeri yaratan bina değil, servistir!..

Nerdeyse 20 yıldır içinde yaşadığım Alkent Sitesi'ni ayda 200 lira için bitiriyorlar. Yeni yönetim aylık aidatlardan ayda 200 lira tasarruf sağlamakla övünürken, sitenin değerini "On para etmez"e getirdiğinin farkında değil..
Alkent'i Alkent yapan, ev sahiplerine verdiği servislerdi.
En başta "Güven.."
İnanın, bahçe katında yaşıyorum..
Arkada bahçe, önde balkon kapısını açık unuttuğumu hatırlar, kapatmak için geri dönme gereği duymazdım.. Öyle bir güvenlik teşkilatı vardı Alkent'in.. Adım başına bir devriye görürdük. Bir ara civarda hırsızlık olayları artınca, K-9 köpekleri bile alınmıştı hatta..
Temizlik.. Apartman içleri.. Yollar..
Kapıdan çıkarken paspaslayanlara, arabama binerken, yollardaki çöpleri toplayanlara selam verirdim.
Hizmet.. Evde bir arıza mı var?.
Yanmayan ampul, damlayan musluğa varıncaya dek. Bir telefon.. Anında biri gelirdi.. Hemen hepsi de yıllanmış, tanıdık ustalar..
Bahçeler, parklar.. Öyle bir bahçıvan ekibi ki, İstanbul'un en güzel sitesiydik. Kentin merkezinde yemyeşil bir köy yaşamı planlamışlar ve başarılı olmuşlardı Alkent'i kuranlar..
Yıllardan beri bize hizmet eden emektarlarla aile gibi olmuştuk. Her sabah evden arabaya, 20 metre içinde kaç Alkent çalışanı ile selamlaşırdım. ..Ve huzur..
Mesai saatleri dışında, duvara resim asmanız bile yasaktı. Öyle sessiz, insanların dinlenmesine öyle saygılı bir siteydi Alkent..
Alkent demek, güven, rahatlık, huzur demekti.
Bu yüzden, işte sırf bu yüzden, kentin en pahalı yerleşim merkezlerinden biriydi. Alkent'te yaşamın sağladığı kolaylıklar yüzünden, daire fiyatları piyasa ile ölçülmeyecek düzeylere gelmişti.
Bugün Alkent'te ev sahibi olan herkes dolar milyoneridir.
Evinin bedeli odur çünkü..
Ama yeni yönetim sayesinde bu değer hızla düşüyor.
Çünkü Alkent'e değer veren hizmetler aidatlarda 200 lira tasarruf sağlamak için "Yok" düzeyine indirildi.
Bakın artık Alkent sokaklarında Güvenlikçi görmek nerdeyse mümkün değil. Temizlikçi de..
Servis hizmetleri Allahlık hale geldi.
Üst katımda bir inşaat başladı.. Tadilat değil.. İnşaat.. Tadilat bütün yaz boyu sürer mi?.
Üç aydır tepemi oyuyorlar.. Hem de mesai saatinde bile.. Ve mesai saatindeki gürültüyü şikayet için açtığım telefona cevap bile verilmiyor, artık. Santral da paydos yapmaya başladı, çünkü..
Üst katta çalışanlar her türlü pisliği bahçeme atıyorlar.. Kafama düşmediği için şükrediyorum.
Bu inşaat için izin alındı mı, bilemem?.
Kaçak mı yapıyorlar yoksa?.
Eski Alkent'te mümkün müydü?.
Eski Alkent tarih oluyor ve ucuzluyor, ayda 200 lira için..

***

Bu yazıyı sadece kendim için yazdığımı düşünmeyin. İstanbul sonu nereye gideceği belli olmayan bir inşaat furyası içinde.. Durmadan, ama durmadan yeni siteler, plazalar, yerleşim yerleri ilanları yayınlanıyor her ortamda..
Onlardan birine talip olma niyetindeyseniz, yerine, şekline olduğu kadar işletmesine, size vereceği servislere de dikkat edin, satış sözleşmelerine bu hizmetleri kimler nasıl koyuyor, asıl onlara bakın, demek istiyorum..
Beni Alkentli yapan, tüm özellikler birer birer yok olurken, sizlere bir "Damdan düşen" uyarısı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA