Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Zsa Zsa Gabor yasaları..

Önce Zsa Zsa Gabor (Jo Jo okuyun) kim?.
Bizim Murat Belge'nin üvey annesi.. Ünlü Türk diplomat ve siyasetçisi Burhan Belge, Jo Jo'nun eşlerinden biriydi. Hollywood'a gidip artist, sonra da ünlü oldu. Dünyadaki koca kıtlığının sebeplerinden biri de oldu. Kaç defa evlendiğini hatırlamıyorum. Sevgililerinin sayısı için ise Google gerek..
Şimdi durup dururken nerden çıktı bu Zsa Zsa?..
Durup dururken çıkmadı. Ayşe'nin (Özyılmazel tabii) yüzünden çıktı.. Geçen gün bir yazı yazdı, "Aşık Erkek" diye.. Yapılan bir araştırmaya göre aşık erkek kadının seçtiği filmleri izliyormuş.. Ayşe de yorumlamış.. "Biz ona 'Aşık erkek' demiyoruz. Biz ona 'İlişkinin başındaki kadını tavlamaya çalışan paralize (Ne demekse) erkek' diyoruz."
Şimdi gelelim anılara.. (Hani her şey bir şeyi hatırlatıyor ya..)
Holly, Ankara'da arkeoloji masteri yapan bir Amerikalı genç kız.. İş de arıyor.. Geldi beni buldu, bir İngilizce dergimiz var. Orada düzeltmen olabilir miymiş diye.. Dergiyi değil ama beni düzeltti. Tanıştık.. Arkadaş olduk..
Balgat'ta o zaman bir büyük Amerikan üssü, o üste bir Amerikan yaşamı var, okulu, spor alan salonları, sinemasıyla.. Benim en sevdiğim yer sinema.. O yıllarda yeni filmler Türkiye'ye en erken bir yıl sonra geliyor. Oysa Amerika'da çıktığı hafta, Balgat'ta oynuyor.. Vatandan uzakta, zor koşullarda(!) yaşayan Amerikan askerlerine moral lazım ya.. Her şeyi düşünmüşler..
Holly listeyi getiriyor.. Ben seçiyorum.. Gidiyoruz.. En sevdiklerim o zaman, korku ve gerilim filmleri.. Dikkat buyurun.. Ben seçiyorum, Holly götürüyor..
Sonunda evlendik ve o tarihten sonra Holly, ne üste, ne bizim sinemalarda, ne de televizyon ekranında tek ama tek korku ve gerilim filmi izlemedi. Meğer bu tür filmlerden çocukluğundan beri nefret edermiş.. Fena halde korkar, ödü patlarmış..
Yahu insan bir kelime etmez mi, bunca zaman..
"Buna değil, şuna gidelim" demez mi?.
Demezmiş..
Kız kardeşim Serpil, saflığıma gülüp anlattı sonra..
Zsa Zsa kanunlarıymış bunlar.. Erkeği elde etmenin kanunlarını kitap yapmış, milli yengemiz zamanında.. Best seller olmuş Amerika'da.. Serpil de bir yerde bulup okumuş.. Holly kesin hatmetmiştir..
Zsa Zsa'nun birinci maddesi..
"Erkeği araştıracaksın. Nelerden hoşlandığına bakacaksın. Onun hoşlandıklarını, kendi sevdiklerin, kendi hobilerin gibi yutturacaksın adama.. "Ruh ikizimi buldum" dedirteceksin..
Ne zamana kadar?..
Evlenene!..
O zaman anladım, nişanlı oldukları dönemde, Serpil'in futbol hastası Fethi'yle niye 19 Mayıs dış sahalarında, kış günü ayakta tir tir titreyerek amatör küme maçlarını bile seyrettiğini..
Yani Sevgili Ayşe, gel buna "Aşık Erkek" demeyelim.. Ayrım yapmadan "Aşık" diyelim.. Erkek kadın fark etmez.. Senin deyiminle "Tavlayana kadar" tahammül ediyor aşık.. Yüzük takılınca da gerçek yüzler ortaya çıkıyor ama, iş işten geçmiş oluyor..
Hani ne derler.. Atı alan..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA