Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dokuz tekrarlanmalı..

Aya İrini'deki Dokuzuncu Senfoni yazıma mail yağdı.. Teşekkürler ve tepkiler bir arada.. Teşekkür, önceden haber verdiğim için..
Tepki, haber alıp gitmek isteyenlerin başına gelenler..
İnternette satış bulamamışlar.. Gişe bir taneymiş.. Üsküdar'da bir yerdeymiş üstelik..
Aya İrini'deki konser için Üsküdar'daki adresi arayıp bulacaksın. Bu İstanbul trafiğinde oralara gidip bilet peşine düşeceksin..
Ve de üstüne üstlük "Kalmadı efendim" yanıtı alacaksın..
Gerçekten hem de bu çağda olacak şey değil..
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 15 milyonluk bu yaygın kentte, yaygın gişeler açmalı.. Devlet Tiyatroları gişeleri ne güne duruyor mesela..
Mutlak bir internet satış yolu da bulunmalı.. ..Ve de.. Beethoven'in 9. Senfonisi mutlak tekrar edilmeli.. Hem de bir kaç defa..
O koronun onca çalışmasına yazık, tek bir performans için bir.. İstanbul'da Dokuz'u izlemek isteyen tonla insan var, bu da iki..
Bu yakada Haliç Kongre Merkezinde, karşı tarafta Süreyya'da mesela, en az iki kez daha seslendirilmeli..

***

Bu arada, bir güzel haber daha..
Bayram sonrası 23 Ekim çarşamba, Boğaziçi Albert Long Hall'de harika bir daha konser var. Liberettosunu Ferdinand Ramuz'un yazdığı Stravinsky'nin Asker'in Öyküsü.. Türkçe sözler, Cevat Çapan..
İstanbul Oda Orkestrası seslendirecek.
Şef, Hakan Şensoy.. Keman Cihat Aşkın..
Tıklayın.. www.klasikmuzik.boun.edu.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA